Mumcu, Adalı ve Buldan'ı Ağar öldürdü!

.

.

  • Sedat Peker’in Uğur Mumcu, Kutlu Adalı ve Kürt iş insanları cinayetlerinde Mehmet Ağar’ı işaret etmesinin ardından açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Yıllardır söylüyoruz, Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü” dedi. 

Sedat Peker, Youtube üzerinden yayınladığı videoyla, 1993'te evinin önünde bombalı saldırıda katledilen gazeteci Uğur Mumcu, Kutlu Adalı Kürt iş insanlarının cinayetleriyle ilgili eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'Çi Korkut Eken'i işaret etti. 
 
'Katil en önce gelir'

Peker, Mumcu’nun ölümüyle ilgili, "Uğur Mumcu şehit ediliyor, yanına ilk gelen kim; katil en önce gelir, Mehmet Ağar. Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bu günleri görmüş, namuslu adam. Rumlara Kıbrıs'ı satacağı yok. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, ‘Halloldu o iş’ dedi" dedi. 
 
'Hepsini öldürdüler'

Kürt iş insanlarının cinayetine dair Peker, Behçet Cantürk ve Savaş Buldan'ın katledilmesinde Ağar'ın rolünü şöyle anlattı: ''En son siyasete girip, hayali cumhurbaşkanlığı, hikâye böyle. Adam tüm geçmişi temizlemek için MGK’ya sunum yaptı. O zaman Tansu Hanım, onu ikna etti. Sonra başladılar hepsini öldürmeye başladı. Kendi geçmişini temizlemek için yaptı” diye konuştu. 
 
Buldan: Devlet öldürdü

Peker’in itiraflarının ardından sanal medya hesabından açıklama yapan 3 Haziran 1994’te gözaltına alındıktan sonra katledilen iş insanı Savaş Buldan’ın eşi HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.