NADA: Êzîdî kadınlar için uluslararası çalışma yürütülmeli

Kadın Haberleri —

.

.

  • Ortadoğu ve Kuzey Afrika Demokratik Kadın İttifakı (NADA), Şengal Katilamı'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. NADA, kaçırılan Êzîdî Kürt kadınların bulunması için uluslararası alanda çalışma yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Demokratik Kadın İttifakı (NADA), 3 Ağustos Êzîdî Soykırımı’nın yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada kadın ittifakının önemine dikkat çeken NADA, her türlü gerici düşünce yapısına karşı kadın birlikteliğinde aydınlanma çağrısında bulundu.

Kadınların akıbeti açığa çıkarılmalı

Şengal’de yaşananların bir soykırım olduğunu ve merkezine de kadınları aldığını belirten NADA, “Kadınları hedef almak, iradelerini baltalamak, özgürlüklerini gasp etmek büyük bir vahşettir” dedi. Kaçırılan kadınların akıbetinin açığa çıkarılması için uluslararası çalışma yürütülmesi ve sorumluların da hesap vermesi gerektiğini kaydeden NADA, soykırımda yalnızca DAİŞ’i değil, DAİŞ adı altında Şengal’e saldıran tüm güçlerin tarih önünde hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

Tehlike sürüyor

DAİŞ ve benzeri örgütlerin sürekli diriltilmeye çalışıldığını ifade eden NADA, “Otoriter ataerkil zihniyetinden kaynaklanan gerçek felaketlerle hala karşı karşıyayız” diyerek, Afganistan'dan Yemen'e, Filistin'den Batı Sahra'ya, Irak'tan Suriye'ye, Yemen ve Libya'ya kadar birçok ülkede kadınların yaşam ve özgürlük sorunu ile yüz yüze bırakıldığını belirtti.

Dünya bu üç devrimci kadına borçlu

Rojava’da özgürlük savaşçısı kadınların hedef alınmasının da büyük bir vahşet olduğuna dikkat çeken NADA, YPJ ve QSD komutanı devrimci savaşçı kadınların katledilmesini bir kez daha kınadık. Katledilen kadınların DAİŞ’e karşı verdikleri direnişi ve mücadeleyi hatırlatan NADA, dünyanın bu üç devrimci kadına borçlu olduğunu unutmaması gerektiğinin altını çizdi.

Soykırıma destek veren güçler soruşturulsun

DAİŞ’in sınırsızca desteklenerek büyütüldüğünü, palazlandırıldığını ifade eden NADA, Türkiye’nin DAİŞ’e verdiği desteğe işaret etti. Türkiye başta olmak üzere soykırımın parçası olan tüm güçlerin sorumlu tutularak yargılanması, soruşturulması talebinde bulunan NADA, Şengal’de yaşanan soykırımın resmen tanınması çağrısını yaptı.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.