Nasıl Kürdüm diyebilirler?

KCK Yürütme Konseyi

KCK Yürütme Konseyi

  • Türk devletinin Rojava ve Başûr’daki sivil katliamlarına sessiz kalan muhatap kurum ve devletlere seslenen KCK, özellikle Başurê Kurdistan hükümetine tepki gösterdi, “Kürtlerin varlığını hedefleyen bu saldırılara ses çıkarmayanlar nasıl Kürt olduklarını söyleyebilir” dedi.

Rojava ve Başûrê Kurdistan’ı hedef alan Türk devletinin geçtiğimiz hafta Rojava’nın Eyn İsa bölgesinde düzenlediği saldırıda 3 ve 10 yaşlarındaki iki çocuk ile 60 yaşındaki dedeleri Doza El Xelawî katledildi. 11 Ağustos günü ise Başûrê Kurdistan’a bağlı Pencewin’de Duhoklu bir ailenin içinde bulunduğu araç SİHA’larla bombalandı. Araçtaki Hasan Ahmed Newzad, Jiyan Mustafa ve Riyam Hasan Mustafa yaşamını yitirdi. KCK Yürütme Konseyi, son birkaç haftadır yoğunlaşan saldırıları yazılı bir açıklamayla kınadı ve Kurdistan halkına başsağlığı diledi.

Muhataplar neden sessiz

Saldırılara muhatap kurum ve devletlerin sessizliğine işaret eden KCK açıklamasında şunlar belirtildi: “Türk devleti Kürt düşmanlığı saikıyla hiçbir sınır tanımadan, yasa ve hukuk dinlemeden aralıksız bir şekilde her yerde saldırılar yapmakta ve katliamlar gerçekleştirmektedir. Fakat buna karşı ne Başurê Kürdistan hükümeti ne de Irak devletinden herhangi bir tepki gösterilmemektedir. Bu, Türk devletinin saldırılarına ve katliamlarına ortak olmak anlamına gelmektedir. Kürtlerin katledilip öldürülmesine ses çıkarmayanlar, tepki göstermeyenler nasıl Kürt olduklarını söyleyebilir ve Kürt halkını temsil edebilirler? Bu tutum kabul edilemez.”

Gerçekler çarpıtılıyor

Uluslararası kurumlar ve devletlere de tepki gösteren KCK, Rojava ve Başûr’da katliamlar sürerken bu devletlerin pervasızca Türk devletiyle siyasi ve ekonomik çıkar ilişkilerini sürdürdüklerinin altını çizdi. Uluslararası kurumlara Kürt halkını ve değerlerini hiçe sayan tutumdan vazgeçmeleri, katliamlara ortak olmamaları ve tutum almaları çağrısında bulundu. “Türk devletinin saldırılarını PKK'ye yönelik saldırılar olarak göstermek gerçekleri çarpıtmaktır ve maksatlıdır” diyen KCK, saldırıların amacının “Kürtlerin varlığını ortadan kaldırmak” olduğunu yineledi. Açıklamada son olarak “Kürt halkı ve dostları da her yerde tepkilerini ortaya koyarak devletlerin ve uluslararası kurumların sessiz kalmalarını protesto etmeli” çağrısında bulunuldu.

KCDK-E de açıklama yaptı

KCDK-E de yazılı bir açıklama yaparak son 1 ayda Başûrê Kurdistan’da sivillere dönük 5 ayrı saldırı yapıldığına dikkat çekti. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu saldırılara Irak ve Başûrê Kurdistan hükümetlerinin sessiz kalmasına tepki gösteren KCDK-E, herkesi, Kürt halkını ve Kurdistan coğrafyasını hedefleyen saldırılara karşı duyarlı olmaya ve tüm ülkelerde etkin diplomasi yollarını kullanarak işgalci Türk devletini teşhir etmeye çağırdı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.