Nazdar: Almanya yaşadıklarımı yeterli bulmamış!

Yurt Dışı Haberleri —

Nazdar Ecevit

Nazdar Ecevit

  • Almanya’ya 2016 yılında gelip iltica başvurusu yapan Nazdar Ecevit’in başvurusuna 5 yıldır red cevabı veriliyor. Nazdar, Türkiye’de cezası olmasına rağmen geri gönderilmek isteniyor.

 

Almanya’nın Kassel kentinde kalan kampta kalan Ecevit, Çarşamba akşamı kaldığı kampa baskın yapılarak sınır dışı edilmek üzere Frankfurt havaalanına götürüldü. Gelen tepkiler üzerine Nazdar, yeniden kaldığı kampa geri gönderildi.

Cizre’den yaralı kurtuldu

Ecevit, Türkiye’de 5 yıl 4 ay cezaevinde kalan Nazdar Ecevit, Cizre’de öz yönetimde yaralıları çıkarmak için kurulan Barış Heyeti’nde yer alırken kendisi de yaralanmış.

Ecevit, yaşadıklarını kaleme aldığı mektupta şöyle anlatıyor: "2016 yılında Almanya’ya kaçak yollarla geldim. 2005 yılından itibaren siyasi çalışmalarda aktif yer aldım. DTP, BDP ve HDP süren siyasi çalışmalarım nedeniyle sayısız gözaltı, ve tutuklama yaşadım. Son olarak "Barış Süreci" ile başlayan ve adına KCK operasyonları adı verilen siyasi soykırım baskınlarda tutuklandım ve 5 yıl 4 ay cezaevinde kaldım. Uzun tutukluluk süreci ardından delil yetersizliği ile tahliye oldum, fakat buna rağmen mahkeme ceza verdi.

Erdoğan, Türk mahkemeleri vasıtasıyla bizleri yıldırmaya çalışıyordu, bizler suçlu değil sadece elindeki rehinelerdik. Cezaevinden çıktıktan sonra da baskı ve yıldırmalar devam etti. HDP’de çalışma yürüttüm. Bu dönem de Cizre’deki katliamda gençler, kadınlar ve çocuklar sokaklarda katledildi. Benim de içinde bulunduğum Barış Heyeti devlet güçleri tarafından silahlarla tarandı. Buna ilişkin görüntüler de mevcuttur. Ben yaralı olarak kurtuldum, yanımdaki arkadaşlarımdan ölenler oldu. Bizim oradaki amacımız sivil insanların kurtarılmasıydı, fakat devletin istediği ise tek bir canlının dahi sağ kalmamasıydı. Ailemin ve Cizre’deki yüzlerce ailenin evleri yıkıldı, yakıldı. Türk devletinin tüm dünyanın gözleri önünde yaptığı katliamdan kurtuldum, fakat orada yaşama şansım kalmamıştı. Bu nedenle benim de dahil olduğum yüzlerce insan ülkeyi terk etmek zorunda kaldı”

Almanya hukuksuzluk yapıyor

"Almanya bu yaşadıklarımı yeterli bulamamış ve ölmem veya cezaevine girmem gerektiğini düşünüyor olmalı ki bana sığınma hakkı tanımadı” diyen Nazdar Ecevit, Türkiye’ye gönderilmesi durumunda insanlık dışı bir muamele ile karşı karşıya kalacağını belirtiyor.

Nazdar Ecevit, "Türkiye cezaevlerinde karşılaştığımız çıplak aramaların ve insanlık onurunu küçük düşürücü hareketlerin Almanya’nın da benimsemesi ve aynı uygulamaya maruz bırakılmam da gerçekten düşündürücüdür. Türkiye’nin insan hakları konusundaki tavrı belli olmasına karşın Almanya’nın beni teslim etmek istemesi anlaşılır bir durum değildir. Ayrıca uluslararası anlaşmalara aykırıdır" dedi.

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.