Nöbet eylemi Kassel grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Kassel Grubu

Kassel Grubu

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla Strasbourg’da yürütülen Özgürlük Nöbeti eylemini Almanya’nın Kassel kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

 

Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi’nin 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 473’üncü haftasında sürüyor. Nöbeti, Kassel kentinden gelen yeni bir gurup devraldı.

Grup adına yapılan açıklamada Öcalan’nın 22 yıldan fazladır ağır tecrit koşulları altında tutulduğu hatırlatılarak şunlar belirtildi: “Bilindiği üzere Sayın Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması ve artan hak ihlallerini protesto etmek amacıyla cezaevlerinde açlık grevi eylemi 227’inci sürüyor. Mexmûr’da başlatılan eylem 206, Yunanistan’da ise 189 gündür devam ediyor. Hem ülkede ve dünyanın her yerinde mücadelemizi zafere ulaşıncaya kadar sürdüreceğiz.”

Grup, Türk devletinin soykırım saldırıları ve ağırlaştırılmış tecrite karşı Avrupa ülkelerinin sessizlik politikasına da tepki gösterdi. “Kaygı ve endişe” açıklamalarının yeterli olmadığına vurgu yapan grup üyeleri, “Saldırılara karşı üç maymunu oynama rolünden çıkılmalıdır. Türk devletinin faşizan uygulamalarına tavır alınmalıdır” çağrısı yaptı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak noktada devam eden Özgürlük Nöbeti 26 Haziran tarihinde 10. yılına girdi. Eylem, hem süre olarak hem de içerdiği mesajlarla Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin tarihine geçen önemli bir eylem olarak görülüyor.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.