Nöbet eylemi Mantes la Jolie grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla devam eden Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Mantes la Jolie’den gelen bir grup Kürdistanlı devraldı.

 

25 Haziran 2012 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi’nin başlattığı ve 456’inci haftasına giren Özgürlük Nöbeti kararlılıkla sürüyor. Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü nöbet eylemini bu hafta, Fransa’nın Mantes la Jolie kentinden gelen 3 kişilik bir grup devraldı.

Haftanın 7 günü 08.30 – 17.00 saatlerinde Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak alanda sürdürülen eylemi 456’ıncı haftasında devralan grupta; Yusuf Karataş, Dino Madi ve Seyfettin Bingöl yer alıyor.

Grup adına konuşan Yusuf Karataş, Öcalan’ın uluslararası komplo ile Türkiye’ye rehin verildiğini ve bu eylemle suça ortak olan ülkeleri de teşhir ettiklerini belirtti. “Önderliğimiz Kürt halkı üzerine serpilen ölü toprağı kaldırdı. O olmasaydı Kürt’e ait olan tek şey kalmazdı” diyen Karataş,  Öcalan’ın Kürtlerin iradesi olduğunu vurguladı.

Özgürlük Nöbeti’nin Kürt halkının 40 yılı aşkın sürdürdüğü iradeli mücadelesinin resmi olduğunu ifade eden Yusuf Karataş, Kürtlerin bu tarihi eylemle Avrupa ve Türkiye’ye haklı mücadelelerinden vazgeçmeyecekleri mesajını net şekilde verdiklerini belirtti.

“Önderliğimiz üzerindeki mutlak tecrit insanlık dışıdır. Türkiye insanlığın tanıklığında, insanlığa karşı suç işliyor” diyen Yusuf Karataş, Öcalan’ın en temel hakkı olan avukat ve aile görüşünün bile elinden alınmasından dolayı Kürtlerin Önderliklerinin durumu hakkında bilgi sahibi olamadıklarını belirtti.

“Önderliğimizin sağlığından kaygılıyız” diyen Karataş şöyle konuştu: “Türk devleti anlamalıdır. Önderlik Kürtlerin kırmızı çizgisidir. CPT devreye girmelidir. Avrupa kurumları Türkiye’nin işlediği bu insanlık suçuna ortak olmamalıdır. Bir an önce Önderliğimiz avukatları ve ailesi ile görüştürmelidir.”

Karataş siyasi tutsakların tecride karşı sürdürdüğü eylemi de selamlayarak, Kürtlerin mücadelesinin tecrit kırılıncaya ve Öalan özgürleşinceye kadar devam edeceğini belirtti.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.