Nöbet Oldenburg grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Strasbourg nöbet eylemi

Strasbourg nöbet eylemi

  • Kürt halkının en uzun süreli eylemi olan “Özgürlük Nöbeti”ni Oldenburg grubu devraldı. Eylemciler, “Önderliği sahiplenmek, insanlığı sahiplenmektir” dedi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana yapılan “Özgürlük Nöbeti” eylemini Oldenburg gurubu ile devam ediyor.

Her hafta Avrupa’ın farklı ülkelerinden gelen Kürtlerin sürdürdüğü “Özgürlük Nöbeti” eylemini 608’inci haftasında Oldenburg kentinden gelen Dadaş Kutucu, Delil Xinis, Hediye Xelîl ve Sarya Zerdeşt devraldı. 

15 Şubat Uluslararası Komplosunun 26’ncı yılında komploda yer alan tüm güçleri kınadıklarını belirten grup sözcüsü Dadaş Kutucu, “Önderliğimiz Kürt halkı için, Kürt sorununun çözümü için Avrupa’ya çıktı. Önderliğimiz 25 yıldır zindandadır. 3 yıldır ne ailesinin haberi vardır ne de avukatlarıyla görüştürülüyor. Kürt halkı olarak Önderliğimizin sesinin bize ulaşmasını istiyoruz. İşgalci devlet, onun Kürt halkıyla bağını koparmak, sesinin ulaşmasını engellemek için İmralı duvarlarına siyah perde çekiyor. O halde biz de tüm komplocu güçlere sesleniyoruz; hiçbirinizin gücü bizi Önderlikten alıkoymaya yetmez. Onun fikir ve düşünceleri bizim yüreğimizde, beynimizdedir. Önderlik yeni bir tarih sayfası açmıştır. Önderliği sahiplenmek, insanlığı sahiplenmektir, Kürt düşüncesine, kültürüne, diline sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Yakın tarihte Qazî Mihemed’e, Şêx Saîd’e, Seyîd Rıza’ya sahip çıkılmadığı için Kürt halkının statüsüz kaldığını ifade eden Kutucu, “Bugün görüyoruz ki Kürt halkı ilk defa önderine sahip çıkıyor, hep alanlardadır. Bugünden sonra Önderliğimiz için bize ne görev düşüyorsa yapacağız” dedi. STRASBOURG

* * *

Direnişi yükseltelim

Cenevre’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yapılan çadır ve oturma eylemi devam ediyor. TCŞ ve TekoJİN aktivistlerinin devraldığı eylemde küresel hamleye katılım çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba gerçekleştirilen oturma eylemi devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde gerçekleştirilen oturma eylemini bu hafta TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwanên Tekoşer) üyeleri devraldı.

Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi sırasında şehit düştükleri açıklanan HPG gerillaları Sason Asmîn (Murat Öçek), Jêhat Bagok (Mehmet Gümüş) şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. TCŞ aktivisti Ramazan Amed, Abdullah Öcalan'ın İmralı direnişinin gerillalar ve tutsaklar tarafından sahiplenildiğini belirten Amed, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan hamleyi sahiplenmeye çağırdı.

Amed şöyle konuştu: "Kürt halkının dostlarının 10 Ekim 2023'te başlatmış olduğu 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi esasında Kürt gençlerine direnişi yükseltme çağrısıdır. Bu temelde Kürt özgürlük hareketinin doğuşunu ifade eden Önder Apo'nun 'Genç başladık, genç bitireceğiz' sloganını esas alacağız.  Kürt gençleri olarak direnişi yükselteceğimizin sözünü buradan bir kez daha veriyoruz." CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.