Öcalan için çadır eylemleri başlıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük

  • KCDK-E Kürt Halk Önderi Öcalan için başlatılan küresel kampanyanın 24-25-26 Ekim tarihlerinde ülke ve eyalet parlementoları önünde çadır eylemleri ile devam edeceğini açıkladı. KCDK-E parlamentoları yaşanan tecride karşı harekete geçirmeyi hedefliyor. 

“Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında Avrupa’da 24-26 Ekim günleri eyalet ve ülke parlamentoları önünde 3 günlük çadır eylemleri yapılacak. KCDK-E Eşbaşkanlığı, Kürt dostlarının oluşturduğu Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm Platformu’nun 10 Ekim’de Strasbourg’da startını verdiği “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında çadır eylemleri organize edecek. 

Uluslararası kurumlar ortak
Küresel kampanyayla Öcalan’a özgürlük mücadelesinin yeni bir aşamaya ulaştığını kaydeden KCDK-E Eşbaşkanlığı, “Önder Apo ve Kürt halkına karşı çok boyutlu saldırı sürdürülürken dünya 3 maymunları oynamakta” denilen yazılı açıklamada, “İmralı’da Önder Apo şahsında Kürt halkı soykırıma uğratılmak istenmekte” dedi. 

Evrensel boyutta mücadele
KCDK-E’nin yazılı açıklamasında, “Ortadoğu’nun kan gölüne çevrildiği, halkların birbirine çatıştırıldığı bu evrede Kürt halkının geleceği, özgürlük mücadelesi Önder Apo’nun özgürlüğü ile iç içe geçmiştir. ‘Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesinde yapılan çağrılar Kürt sorunun evrensel boyutta çözümü için muazzam bir imkan. Bu mücadele ağı, dünyanın birçok yerinde yaşayan Kurdistanlıların aktif olarak katılmalarıyla gelişip amacına ulaşacak” ifadelerine yer verildi. 

Yerelden başlayacağız
Hamlenin her alanda büyütülmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Başta yerel basın olmak üzere, yerel kurumlar, kuruluşlar, politik partiler ve tüm toplumsal kesimlere Önder Apo ve Kürt sorununa çözüm hamlesini anlatmalıyız. Yerellerden oluşacak toplumsal güçlerle Türk devletine soykırımına karşı sessiz kalan tutumlarını değiştirmeleri için baskı oluşturarak uluslararası hamleye büyütme görevi bizi bekliyor” denildi.

Parlamentolar önünde
“24-25-26 Ekim günleri eyalet ve ülke parlamentoları önünde gerçekleştirilecek 3 günlük çadır eylemlerine seferber olmalıyız” çağrısında bulunan KCDK-E Eşbaşkanlığı, hedeflerinin parlamentoların harekete geçmesini sağlamak olduğunu söyledi. KCDK-E, “Eylemlerimiz ile eyalet ve ülke parlamentolarını harekete geçirmek için gerekli diyalog ve iknayı esas alan görüşmeler sağlayıp, bu görüşmelerde talepleri içeren dosyalar sunacağız” dedi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.