Öcalan için eylemler sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt halkının, ağırlaştırılmış tecrite ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı kesintisiz her hafta düzenlediği eylemler devam ediyor.

 

Almanya’nın Duisburg, Fransa’nın Draguignan, Avusturya’nın Graz ve İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen eylemlerle, cezaevlerindeki tecrite ve Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına tepki gösterildi.

Duisburg’da gençler öncülüğünde Hauptbahnhof önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, bildiriler okuyarak ve dağıtarak eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylemde “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” yazılı pankart ve üzerinde Öcalan’ın resimlerinin olduğu flamalar taşındı ve sık sık “Bijî Serok APO”, “Bijî berxwedana PKK” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı. Yapılan açıklamada “Önderliğimizin özgürlüğünü sağlanana kadar eylemde olacağız” denildi.

Her yerde kesintisiz eylem

Fransa’nın Draguignan kentinde de gençler öncülüğünde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi. “Öcalan’a Özgürlük” yazılı dev pankartın açıldığı eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı. Yürüyüş ardından yapılan açıklamada  “Bu katliamcı zihniyetten intikam alınana kadar ne rol ve misyon biçilmiş ise yerine getireceğiz. Bu yıl Önder Apo’nun özgürlüğüne kavuşması için her zaman ve her yerde kesintisiz eylemde olacağız” diye belirtildi.

Avusturya’nın Graz kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları ve HPG gerillalarına karşı kimyasal gaz kullanması düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Şehir merkezindeki Südtiroler Platz'da bir araya gelen Kürdistanlılar, saldırıları yansıtan pankartlar taşıdı ve Almanca bildiriler dağıttı.

Dünya gündemine taşıyacağız

Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) çağrısıyla İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutsaklar üzerindeki tecrit ve hak gasplarının dünya gündemine taşınacağı belirtildi.

"Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük'" sloganıyla Bahnhofplatz’da gerçekleştirilen mitingde BMG adına yapılan açıklamada siyasi tutsakların keyfi uygulamalarla karşı karşıya kaldığı, avukat görüşmelerinden ve sağlık imkanlarından mahrum bırakıldığına dikkat çekildi. Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “İnsanlık onuruna yakışmayan bu uygulamalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik daha katı bir konseptle sürdürülmektedir. Bu saldırılarla Öcalan şahsında bir halkın onuru aşağılanarak, iradesinin kırılması hedeflenmektedir. Bulunduğumuz alanlarda en geniş kesimleri seferber ederek, tutsaklar ve Öcalan üzerindeki tecrit ve hak gasplarının sonlandırılmasını dünya gündemine taşıyacağız.

Eylem, “Tecrit ve izolasyon insanlık suçudur”, “Zindanlar yıkılsın” ve “Tutsaklara özgürlük” sloganlarıyla sonlandırıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.