Öcalan’a özgürlük eylemleri

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’nın Stuttgart, Fransa’nın Bordeaux kentlerinde “Öcalan’a Özgürlük” eylemleri düzenlendi. Montpellier’de Kürdistanlılar BM’ye mektup gönderirken, “Önderlik Kütüphanesi” Viyana’da komplo ve tecride ilişkin bilgilendirme yaptı.

 

Avrupa kentlerinde ‘Öcalan’a Özgürlük’ eylemleri korona pandemisine rağmen kesintisiz devam ediyor. Almanya’nın Stuttgart, Fransa’nın Bordeaux kentlerinde “Öcalan’a Özgürlük” eylemleri düzenlenirken, Montpellier’de Kürdistanlılar Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne Öcalan’ın özgürlüğü için harekete geçmeleri için mektup gönderdi. Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise “Önderlik Kütüphanesi” komplo ve tecride ilişkin bilgilendirme yaptı.

Stuttgart’ta sivil itaatsizlik eylemi

Almanya’nın Stuttgart kentinde Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle bir sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi. Belediye binası önünde düzenlenen eylemde PKK, KCK ve Öcalan’ın bayraklarını taşıyan gençler, Almanca ve Kürtçe “Bijî Serok Apo”, “Freiheit für Öcalan-Frieden in Kurdistan” sloganlarını attı.

Gençler “Özgürlük” istedi

Fransa’nın Bordeaux kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler, Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Grand Théâtre meydanında toplandı. PKK ve Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu “Freedom for Öcalan” yazılı bayrakların taşındığı eylemde sık sık, “Diktatör Erdoğan”, “Kahrolsun Faşist Türk Rejimi”, “Bijî Serok Apo” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganları atıldı.

Montpellier'de BM'ye mektup

Fransa’nın Montpellier kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için harekete geçme çağrısı yaparak, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği’ne mektup gönderdi. Kürdistanlılar, "Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerimiz devam edecek" mesajını da verdi.

"Önderlik Kütüphanesi” Viyana’da

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını Avrupa kamuoyuna tanıtmak amacıyla düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi”, Avusturya’nın başkenti Viyana’da komplo ve tecride ilişkin bilgilendirme yaptı. Etkinlikte Öcalan’ın kitapları ve broşürler dağıtıldı, imzalar toplandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.