Öcalan’'a özgürlük için AK önüne

Yurt Dışı Haberleri —

Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi

Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi

  • Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, 2 Ekim Cumartesi günü Strasbourg’da "Öcalan İçin Harekete Geç" sloganıyla merkezi bir miting organize ediyor. İnisiyatif, herkesi "Öcalan’a özgürlük" talebini haykırmak için Avrupa Konseyi (AK) önüne çağırdı.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, 2 Ekim Cumartesi günü Strasbourg’da Öcalan’a özgürlük talebiyle bir miting organize ediyor. Mitinge ilişkin yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan tecrit artık işkenceyi aşarak tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır” diyerek, bu duruma karşı sessiz ve tavırsız kalmayacaklarını vurguladı. 

AK görevini yapmıyor

Avrupa Konseyi’nin siyasi nedenlerden ötürü görevini yerine getirmediğinin altını çizen İnisiyatif, "Avrupa Konseyi İşkenceyi ve İnsanlık Dışı veya Onur Kırıcı Muamele veya Cezalandırmayı Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi (AKPM), İmralı’daki şartların kabul edilemez olduğu ve değiştirilmesi gerektiğini yayınladıkları raporlarda belirtmişlerdi. Buna rağmen İmralı tecrit sisteminde hiçbir şey değişmedi" dedi.

Bağlantı tümden kesildi

25 Mart’ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşiyle yaptığı 4-5 dakikalık telefon görüşmesinden bu yana İmralı’dan haber alınamadığının altını çizen İnisiyatif, "Abdullah Öcalan’ın dış dünya ile bağlantıları 25 Mart’tan 2021’den bu yana tümden kesilmiştir” diyerek, mutlak tecride dikkat çekti.

Özgürlüğünü haykıralım

Hafta sonu yapılacak kitlesel mitinge katılım çağrısında bulunan İnisiyatif, "Yüzlerce dost ve Kürdistanlının katılımıyla 'Dem Dema Azadiyê - Özgürlük Kazanacak - Öcalan için Harekete Geç’ sloganıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi önünde miting düzenliyoruz. Kürdistanlılar ve dostlarını mitingimize katılmaya ve Önder Apo’nun özgürlüğünü haykırmaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kürtler ve dostları bir arada

AK önünde 2 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te düzenlenecek mitinge Öcalan’ın özgürlüğü için birçok ülkede kampanya ve çalışma yürüten kişi ve kurumlar da mesajlarıyla katılacak. UNITE Sendikası Uluslararası ve Araştırma Direktörü  ve Öcalan’a Özgürlük Kampanyası Kurucularından Simon Dubbins, İtalya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi’nden Prof. Laura Corradi, Irkçılığa Karşı Halklar Arası Dostluk Hareketi (MRAP) Eşbaşkanı Rénee Le Mignot, Uluslararası Hak ve Özgürlükleri Savunma Birliği (AIDL) Başkanı Dr. Mohamed Al Shami ve Fransa’dan Solidaires Sendikası Temsilcisi de mitingin konuşmacıları arasında yer alıyor.

STRASBOURG

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.