Öcalan’a özgürlük istiyoruz

Yurt Dışı Haberleri —

Öcalan'a özgürlük zamanı

Öcalan'a özgürlük zamanı

  • Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok kentinde hafta sonu sokağa dökülen Kürtler, “Öcalan’a özgürlük” talebini haykırdı.

 

Öcalan'a özgürlük zamanı 

Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok kentinde Kürtler ile dostları “10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan'a Özgürlük Günü” vesilesiyle sokağa çıktı. Cumartesi günü binlerce kişi, Almanya'nın başkenti Berlin başta olmak üzere Düsseldorf, Mannheim, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Saarbrücken, Bremen, Hamburg, Kiel ve Kassel kentleri ile İsviçre’nin Cenevre ve Fransa’nın Marsilya ve Bordeaux şehirlerinde kitlesel gösteri yaparak “Öcalan’a özgürlük” istedi. Eylemlerde sık sık Öcalan lehine slogan atılırken, İmralı’daki sistematik tecride sessiz kalan Avrupalı kurumlara tepki gösterildi. 

Almanya’da 11 kentte yapıldı

BERLİN: Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürdistanlılar ve dostları bir miting yaptı. Nollendorfplatz'da bir araya gelen eylemciler Almanca bildiriler okuyarak “Freiheit Für Öcalan”, “Es lebe Öcalan” sloganları attı. Polisin Öcalan’ın posterlerini almak istemesi ise tepkilere neden oldu. Polisin bütün baskılarına rağmen miting coşkulu bir şekilde son buldu.

FRANKFURT: Frankfurt’ta yapılan yürüyüşte cezaevinde katledilen Garibe Gezer'in fotosu da taşındı. Frankfurt merkez tren istasyonu önünde başlayan yürüyüş, Alte Oper'da yapılan mitingle sona erdi. Konuşmalarda, DAİŞ saldırılarına karşı Kürt Özgürlük Hareketi'nin direniş gösterdiğine vurgu yapılarak, “Bu hareketin lideri ve Kürt halkının önderi Öcalan'ın üzerindeki tecrit kabul edilemez. Öcalan’a özgürlük istiyoruz” denildi. 

HANNOVER: Steintorplatz'da toplanan eylemciler Noel Pazarı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan eylemde “Önder Apo özgür olana kadar sokaklarda olacağız” denildi. 

DÜSSELDORF: DGB Haus önünde toplanan Kürdistanlılar Öcalan için yürüyüş yaptı. Düsseldorf'un işlek caddelerinden geçen yürüyüş kortejinin coşkusu dikkat çekti. KON-MED ve YJK-E (Kürdistanlı Kadınlar Birliği-Almanya) tarafından düzenlenen yürüyüşe Kuzey Ren Westfalya eyaletine bağlı şehirlerden gelen Kürdistanlılar katıldı. 

SAARBRÜCKEN: Avrupa galerinin önünde toplanan Kürdistanlar, Öcalan’ın posterlerini taşıdı. Yapılan konuşmalarda Öcalan’ın esaretinde rolü olan batılı devletlerin, İmralı’daki tecride karşı ses çıkarmadıklarına dikkat çekildi. Avrupa’daki uluslararası kurumlar da göreve davet edildi. 

STUTTGART: Stuttgart'ta ise göstericiler Lautenschlanger sokağında toplanarak Wilhelmplatz'a kadar bir yürüdü. Burada yapılan mitingteki konuşmalarda Avrupa’nın iki yüzlü politikalarına dikkat çekilerek “tecridi asla kabul etmiyoruz” denildi.

MANNHEİM: Paradenplatz'da çok sayıda eylemci bir araya gelerek Öcalan'ın özgürlüğünü talep etti. Tecrit karşıtı bildirilerin dağıtıldığı eylem sloganlarla son buldu.

KASSEL: Kürtler ve enternasyonalist dayanışmacılar, yoğun polis ablukasına rağmen toplandıkları Schademannplatz’tan yürüyüşe geçti. Almanca bildiriler dağıtan kitle, sloganlar eşliğinde kentin en işlek yeri olan Am Stern'e kadar yürüdü.

Burada yapılan açıklamaların ardından gösteri sona erdi.

KİEL: Hauptbahnhof önünde toplanan eylemciler, Öcalan'ın büyük posteri eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylemde tecridin bitirilmesi için uluslararası kurumlara “harekete geçin” çağrısı yapıldı.

BREMEN: Ziegenmark’ta bir araya gelen halk, soğuk havaya rağmen coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş daha sonra bir miting ile son buldu. Yapılan açıklamada Öcalan’ın mücadelesi ve İmralı direnişine dikkat çekildi. 

HAMBURG: Altona semtinde başlayan yürüyüşte Alman polisinin YPG ve YPJ bayraklarını almak istemesi Kürdistanlılar tarafından protesto edildi. Yürüyüş devrimci marşlar ve sloganlar eşliğinde Sternschanze semtinde son buldu. 

Fransa’da da yapıldı

MARSİLYA: Canabiere Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Vieux Port Meydanı’na kadar yürüdü, ardından da bir miting yaptı. Yürüyüş boyunca Fransızca bildiriler dağıtıldı ve Öcalan lehine slogan atılarak “Kürdistan’a Statü” pankartı taşındı. Eyleme Montpellier ve Draguignan’dan

gelenler de katıldı. 4 Aralık’ta PKK’nin ‘terör listesi’nden çıkarılması için kentte çadır kurularak başlatılan imza kampanyası da bu mitingle birlikte sonlandırıldı. 

BORDEAUX: Kürdistanlılar, Bordeaux Stalingrad Meydanı’nda bir araya gelerek bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Şehir merkezindeki Victoria Meydanı’na kadar süren yürüyüş, yapılan konuşmalar ve bildiri dağıtımı ile sona erdi.

İsviçreliler organize etti

CENEVRE: İsviçre’nin Cenevre kentinde İsviçreli siyasi partiler ve sivil toplum kurumları öncülüğünde Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş düzenleyen kitle, Kürdistan'a ve Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarını protesto etti. Yüzlerce kişinin katıldığı eylem Place des Navigations’a yapılan mitingle son buldu. 

Mitingte Cenevre Belediyesi adına konuşan Yeşiller Partisi'nden Alfonso Gomez, “Kürt halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz” dedi. Sosyalist Parti Federal Milletvekili Laurance Fehlmann ise PKK'nin ‘terör listesi’nden çıkarılmasını istedi. Fehlmann ayrıca “Ortadoğu halklarının barış içerisinde yaşamasının tek şartı, Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasından geçiyor” dedi. Milletvekili, Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına karşı Birleşmiş Milletler’in sessizliğini eleştirdi.

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.