Öfkeli ve başı dik

Asiye Elçiçek

Asiye Elçiçek

  • Kızı Menfiyat Elçiçek’in cenazesi kendisine karton kutuda teslim edilen Asiye Elçiçek, "Üzgünüm, öfkeliyim, ancak başım dik; ne yaparlarsa yapsınlar bize güçleri yetmeyecek" dedi. 

Colemêrg’in Kato Marînos bölgesinde 14-15 Eylül 2018’de şehit düşen YJA Star gerillalarından Menfiyat Elçiçek’in (Axin Seydo) ailesi kızlarının cenazesi, DNA örneği veren ailesi bilgilendirilmeden “Kimsesizler Mezarlığına" defnedildi. Aileyi, 29 Kasım’da arayan Hakkari Emniyet Müdürlüğü, Elçiçek’in cenazesinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) olduğunu iletti.  Bunun üzerine ATK’ye giden Elçiçek’in ailesine, cenaze karton bir kutu içerisinde teslim edildi.

Kızının cenazesini karton kutuda teslim alan anne Asiye Elçiçek, 5 yıldır kızının cenazesini alabilmek için uğraş verdiğini, ancak karton kutu içinde teslim edilmesinin bir işkence yöntemi olduğunu söyledi. Anne Elçiçek, "Acımız çok taze, öfkemiz de taze" diyerek, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Kızımın cenazesini o şekilde aldığım zaman ilk sözlerim bu cenazelere kurban olurum, oldu. Polis etrafımı sardı ama bir şey yapamadı. Ben 5 yıldır kızımın cenazesini bekliyordum. Hep, ‘keşke kızımın cenazesini bulsam' diyordum. Yüreğimiz yandı beklemekten. Allah kimsenin yanına bırakmasın. Kızımın cenazesini o kartonun içinde aldığım zaman üzüldüm, öfkelendim. Ancak bir tarafım da iyi hissediyordu, çünkü bazı anneler halen çocuklarının kemiklerini arıyor. Ben cenazemi evime getirdim ve başım dik.” 

Kızının uğruna şehadete erdiği davadan vezgeçmeyeceğini belirten Elçiçek, şunun altını çizdi: “Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yenemeyecekler, bizden korkacak olan onlardır. Ne yapıyorlarsa da bize duydukları korkudan yapıyorlar.” 

 

 

Axîn rûmeta me ye 

Bu arada Hezex’te MEBYA-DER öncülüğünde hastane kavşağında toplanan yüzlerce kişi, Elçiçek Ailesi’nin evine doğru yürüyüşe geçti. HEDEP Şirnex milletvekilleri Newroz Uysal Aslan ile Mehmet Zeki İrmez’in de katıldığı yürüyüş sırasında sık sık “Axîn rûmeta me ye (Axîn onurumuzdur)” sloganı atıldı. Aile evinin önüne ulaşılmasının ardından milletvekilleri ve MEBYA-DER yöneticileri, aileyi ziyaret etti. HEDEP’li Newroz Uysal Aslan, cenazelere dönük bu yaklaşımın insanlık dışı olduğuna ifade etti. Aslan, “Bu devlet yıllardır dilimize, varlığımıza, kimliğimize saldırıyor. Bu düşmanlığından vazgeçmiyor ama ailelerimiz boyun eğmiyor. İnsanlık dışı ve ahlak dışı bu politikayla başarıya ulaşamayacaklar” dedi. 

Ziyaret sırasında dualar okunup “şehîd namirin” sloganı atıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.