Ölmek istemiyoruz!

Kadın Haberleri —

.

.

  •  Hayattaki tek varlığım kızım. Kızım önüme atlamasaydı şu an yaşamıyor olacaktım. Sizler kendi evinizde rahatça yaşar, tüm toplum hakkında karar verirken kadınlar ölümle burun buruna yaşıyor. Lütfen Sözleşmeyi kaldırmayın. Ölmek istemiyoruz.”

MA/İSTANBUL

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkilerini aşarak kadınları erkek şiddetinden koruyan İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmesi, kadın katliamlarını ve kadına yönelik şiddeti arttırdı. Evli olduğu erkek tarafından 8 yıldır sistematik şiddete maruz kalan Rahime Aslan, “Ölmek değil, kızımı büyütmek istiyorum” diyerek İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istedi.

İstanbul Sultangazi’de ikamet eden Rahime Aslan, 8 yıldır evli olduğu Mustafa Aslan tarafından şiddete uğrayan kadınlardan sadece biri. Yaşadıklarını anlatan Aslan, her güne şiddet, küfür, hakaret ve tacizle uyandığını, öldürülmek istercesine şiddet gördüğünü kaydetti. Aslan, çaresiz olduğunu düşündüğü için konuyu kamuoyuna ve ailesine dahi taşıyamadığını fakat artık isyan ettiğini söyledi. 
 
‘Kızımı büyütmek istiyorum’

“Bu sabah resmen ölüme terk edildim” diyen Aslan, yaşadığı işkenceyi şöyle anlattı: “Alnım çatladı, burnum kırıldı. 5 dikiş attılar. Vücudum hala kanlar ve morluklar içinde. Çok fazla kan yuttuğum için yemek dahi yiyemez durumdayım, yediğim an kusuyorum. Sizler kendi evinizde rahatça yaşar, tüm toplum hakkında karar verirken kadınlar ölümle burun buruna yaşıyor. Ben kızımı büyütmek istiyorum. Onunla yaşama şansım olsun istiyorum.”
 
‘Sözleşmeyi kaldırmayın’

Türk devlet yetkililerinin, “Kadınlara yardım edeceğiz, şiddetin önünü alacağız” sözlerini hatırlatan Aslan, kadınların artık bu acılara katlanamadığını, faillerin derhal cezalandırılması gerektiğini ifade etti.
Evli olduğu erkeğin kendisine her türlü şiddeti uyguladığını aktaran Aslan, 7 yaşındaki kız çocuğunun önünde kendini bıçaklamak istediğini paylaşarak, “Ben bir bodrum dairesinde ayda birkaç kez gittiğim tekstil atölyesinden aldığım parayla yaşıyorum. Hayattaki tek varlığım kızım. Kızımın önünde mutfağa gidip bıçak aldı, beni bıçaklamak için salona geldi. Kızım Hejar bağırarak kucağıma atlayıp onun önüne geçti. Önüme atlamasaydı şu an yaşamıyor olacaktım. Sonrasında kızımla kendimizi zar zor ailemin evine attık. Lütfen Sözleşmeyi kaldırmayın. Ölmek istemiyoruz” dedi.
 
‘Birbirimizin çaresiyiz’

Evli olduğu kişinin kendisine hiçbir faydası olmadığını dile getiren Aslan, şöyle devam etti: “Beni 1 ay eve hapsetti. Sürekli tehdit etti. Sokağa atmakla, ailemi öldürmekle tehdit etti. Hep korktum. Kadınlara kimsesiz olduğunu söylüyorlar. Kadınlar buna inanmasın, birbirimizin çaresiyiz, cesaretlenmeliyiz.” 
Aslan, “Kızım uzaktan eğitim derslerine dahi giremiyor, internetimiz, materyalimiz yok. Çok zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışıyorum. Bir erkek tarafından yaşamımın sona ermesini istemiyorum” diye konuştu.

Aslan, rapor almak üzere hastaneye gittiklerinde ise kendisini muayene eden doktorun sözlerini ise şu şekilde aktardı: “Beni kanlar içinde gören doktor dizlerine vurarak, ‘Kadınları öldürmek için sözleşmeyi kaldırdılar. Her gün kadınları kanlar için de mi göreceğiz?’ dedi.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.