Oluç’tan spekülasyon uyarısı

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç

  • İmralı üzerinden yürütülen tartışma ve spekülasyonlara dikkat çeken HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “İmralı’da Abdullah Öcalan ve yanındaki üç tutsak avukatları ve aileleriyle görüştürülmelidir. Kimse bunun üzerinden spekülasyon yapmaya kalkışmasın” dedi.

 

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bir haftayı geçti televizyon programlarında her zaman olduğu gibi HDP olmaksızın en fazla HDP’nin konuşulduğuna işaret etti. “Tamamen bir spekülasyon ortamı. Bunu sadece iktidar yapmıyor, kendisine muhalefet diyen kanallarda da görüyoruz. Bilgisiz yorumlar, bilgi sahibi olmadan yapılan yorumlar” diyen Oluç, bunları daha açık konuşacaklarını ve bazı sorular sormak istediğini söyledi. “Konu İmralı’daki mutlak tecrit” diyen Oluç, iktidar ve muhalefete soruları sıraladı:

* Bir insanın kim olduğundan bağımsız olarak aile ile görüşme hakkı var mı? Hükümlüden bahsediyoruz. Hukukun herhangi bir yerinde var mı ailesiyle görüşme yapamayacağına dair bir hüküm. Yok. Ama cevap verin. Var mı? Hukukun herhangi bir yerinde var mı? 

* 23 yıl boyunca hükümlü olan birinin avukatlarıyla görüşemeyeceğine dair bir hüküm. Ulusal ve uluslararası hukuku kastediyorum. Hukukun hangi maddesi telefon hakkını kullanamaz diyor? 

Peki uluslararası kurumlardan, CPT başta olmak üzere diğer uluslararası kurumların var dediği tecrit bir işkence sistemi değil midir? İnsanlık dışı ve hukuk dışı değil midir? 

Bu basit soruların, aslında tüm meselenin özüne işaret eden sorular olduğunu söyleyen Oluç, şöyle devam etti: “İhlal ve hukuksuzluk var, diyorsanız bu konuya dair hukuki ve insani söz kurmak zorundasınız. Hukukun uygulanmasının önünü açmak zorundasınız. İktidara da muhalefete de söylüyorum. Siyasetin görevi budur. Bizim de söylediğimiz budur. Şimdi koşulsuz ve zamansız olarak bu gerçeklerin yanında duruyoruz. Talebimiz çok açık, daha önce de konuştuk, ben burada basın toplantılarında konuştum, Genel Kurul’da konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz. Talebimiz çok açık. İmralı’da Abdullah Öcalan ve yanındaki üç siyasi hükümlü avukatlarıyla ve aileleriyle görüştürülmelidir. Hem de hızlıca. Bu en doğal haktır. Kimse bunun üzerinden spekülasyon yapmaya kalkışmasın. Özellikle muhalefeti kastederek söylüyorum. Artık bu tür spekülasyonlara son verin, hukukun gereğini yapın ya da bunu savunun. Bu konuyu tartışmaya devam edeceğiz. Biz hukuksuzluğun sona ermesi için bunu yapıyoruz. Hedefimiz esas olarak budur.”  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.