Öncü gerilla kadınların fotoğraf sergisi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Genç kadınlar, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşen öncü gerilla kadınların fotoğraflarından oluşan bir resim sergisini Başûrê Kurdistan'ın Silêmanî kentinde açtı.

Başûrê Kurdistan’ın Silêmanî kentinde Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncü kadın kadrolarının fotograflarının yer aldığı bir sergi açıldı.

16 Temmuz’da Azadî Parkı’nda açılan sergisinde Başûrê Kurdistan’dan PKK saflarına katılarak şehit düşen kadın gerillasının yanı sıra, farklı tarihlerde şehit düşen öncü kadın gerillalarının da fotoğrafları yer aldı. 

Başûrê Kurdistanlı genç kadınların açtığı serginin amacı; direngen, öncü kimlikleriyle öne çıkan Kürdistanlı devrimci kadınları tanıtmak olduğu belirtildi. Gerilla kadınların Kürt halkı için büyük bir moral değere sahip olduğunu dile getiren genç kadınlar, hazırladıkları sergiyle bu değeri yeniden anımsatmak istediklerini ifade etti.

Kürdistanlı devrimci kadınların fotoğraflarının yanı son dönemlerde Türk devleti tarafından kimyasal silah ile Başûrê Kurdistan katledilen kadın gerillanın fotoğrafları de yer aldı.

ROJNEWS-SILÊMANÎ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.