Örgütlü kötülüğü, örgütlü mücadeleyle yeneceğiz

Kadın Haberleri —

8 Mart kutlamaları/Cizre/Foto:MA

8 Mart kutlamaları/Cizre/Foto:MA

  • Rengarenk fistanları, boynunda gulîleri ve ellerinde çiçeklerle 8 Mart’ı kutlayan kadınlar, “Örgütlü kötülüğünüzü, örgütlü mücadelemizle yeneceğiz” şiarıyla erkek-devlet saldırılarına karşı geri adım atmayacaklarını haykırdı. Kutlamalarda tutsak kadınların, Barış Annelerinin ve emekçi kadınların direnişine selam gönderildi.

Kurdistan’daki kadınlar "Bi 'jin jiyan azadiyê' ber bi azadiyê ve” şiarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının yapılacağı alanları doldurdu. Yöresel Kürt kıyafetleriyle alanları bahar rengine dönüştüren kadınların dilinden mücadele ve direniş sloganları eksik olmadı.

Amed

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi’nin öncülüğünde bir araya gelen kadınlar Êlih merkez, Şirnexîn Cizîr (Cizre) ilçesi, Mêrdîn'in Qoser (Kızıltepe) ilçesi, Wan merkez, Îdir, Qers, Mersin'in Akdeniz ilçesi, Elezîz'in Dep (Karakoçan) ilçesi ile Amed'de miting ve şölen düzenledi.

 

Amed

 

Belucî ve Afgan kadınların isyanıyız

Amed’de kadınlar, “Amed’den Ankara’ya Gülten Kışanak’ı selamlıyoruz”, “Belucî, Afgan, İran Pakistanlı kadınların mücadelesinin yanındayız”, “Jin jiyan azadî ve savaşlara hayır diyoruz”, “Örgütlü kötülüğünüzü, örgütlü mücadelemizle yeneceğiz” pankartlarıyla süslenen İstasyon Meydanı’nı doldurdu.

Mitingde konuşma yapan DEM Parti Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Serra Bucak, barış, adalet ve özgürlük şiarını direnen annelerden öğrendiklerini söyledi. Bucak aynı zamanda başta Gültan Kışanak olmak üzere tutsak kadınlara selam göndererek, “Zindandaki kadınların yeri bizim yanımız, bu toplumun yanı” dedi.

Kadınız, buradayız!

TJA aktivisti ve DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya ise, özel savaş politikalarına geçit vermeyeceklerini belirterek, Kurdistan ve Türkiye’deki açlık grevlerindeki tutsakları selamladı.

Amed

Barış Annelerinin, Adalet Nöbeti’ndeki annelerin yollarını aydınlattığını ifade eden Kaya, “Biz kadınlar olarak diyoruz ki çözümün ve barışın yolu açıktır. İsteğimiz Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüdür. Abdullah Öcalan Kürt sorununu çözerek halklara barışa getirecektir. Biz Kürt’üz, kadınız, buradayız. Demokratik, özgür bir yaşamı inşa edeceğiz. Bizi yok sayan bu sisteme karşı baş eğmiyoruz, başkaldırıyoruz” diye konuştu. AMED

* * *

Amed

Haykırışım dünyayı sarstı

Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Halise Aksoy'un gönderdiği mesaj alanda okundu. “Sizin yanınızda değiliz ama ruhumuz birlikte. Suçsuz sebepsiz bir yıldır dört duvar arasındayım. Benim suçum oğluma ve barışa sahip çıkmış olmak. Bu yüzden beni zindana attılar” diyen Halise ana, haykırışının dünyayı sarstığını ve zindanda da haykırmaya devam ettiğini belirtti.

Kıymetli anneler, korkmayın!

Halise ana, “Oğlumu parçalayıp kargoyla bana gönderenler şu an işlerinde. Onlar yargılanacağına ben yargılanıyorum. Çünkü bu ülkede hukuk yok. Kıymetli anneler! Çocuklarınız üzerindeki baskı ve zulmü kabul etmeyin ve korkmayın. Ne zamana kadar bu korkuyla yaşayacaksınız. Ne kadar korkarsak onlar bize o kadar baskı uygular. Bu temelde yine tüm kadınların 8 Mart’ını kutuluyor, sizleri sevgi ile selamlıyorum" dedi.

Batman
Cizre
Mersin
Van
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.