‘Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu’ başlıyor

Kadın Haberleri —

Ebîr Hesaf

Ebîr Hesaf

  • Kongra Star birçok kadın kurumuyla ortak ‘Ortadoğu Kadın Devrimi Forumu’nu düzenliyor. Yarın başlacak olan form iki gün sürecek. Devrimin 10 yıllık kazanımlarının ele alınacağı formda bundan sonra yapılacak çalışmalar ele alınacak.

Kongra Star öncülüğünde Qamişlo Rojava Üniversitesi’nde 2 günlük ‘Ortadoğu Kadın Devrimi Formu’ yapılacak.

19 Temmuz devriminin 10. yıldönümü vesilesiyle düzenlenecek olan form, Kongra Star, Kuzey-Doğu Suriye Kadın Meclisi, Suriye Kadın Meclisi, Jineoloji, Süryani Kadın Birliği, Zenûbiya Kadın Topluluğu ve Kadın Koruma Birimleri’nin de yer aldığı 7 örgüt, kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirecek.

Tartışılacak konular

Konuya ilişkin bilgilendirmede bulunan ‘Ortadoğu Kadın Devrimi Formu’ Hazırlık Komitesi üyesi Ebîr Hesaf, 22 Temmuz’da başlayacak olan formun 23 Temmuz’da sonuç bildirgesinin yayınlanmasıyla tamamlanacağını duyurdu.

Her oturumda 4 konunun ele alınacağını dile getiren Hesaf, devrimde kadının rengi, kadınların kazanımları, devrim öncesi ve sonrası kadınların durumları, kadınların örgütlenme düzeyi ve gelecekte ne yapılması gerektiği konularının tartışılacağını belirtti.

Ebîr Hesaf, ilk gün 10 yıllık devrim sürecinde yürütülen çalışmalar, yaşanan değişim, ikinci günde ise, siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal alanlarla ilgili bölümlerin ele alınacağını ifade etti. 

Online katılım sağlanacak

Ortadoğu'dan birçok kişinin forma çevrimiçi olarak katılacağını ifade eden Hesaf, Lübnan, Suriye, Başûrê Kurdistan, Irak, Tunus ve Fas'tan da kadınların katılacağını söyledi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.