Oylar Yeşil Sol’a

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya'nın 11 kentinde çalışma yürüten 14 kurum ve kuruluştan oluşan Demokrasi Platformu OWL, yurt dışında oy kullanan Türkiyelileri tek adam rejimini yıkmaya, eşit ve özgür bir yaşam için oy kullanmaya çağırıyor.

ARAT ARARAT/BİELEFELD

Almanya’nın Bielefeld, Detmold, Herford, Badsalzuflen, Bad Oeynhausen, Rheda- Wiedenbrück, Paderborn, SchloşHolte- Stukenbrock, Gütersloh, Halle, Steinhagen kentlerinde bulunan Türkiyeli halklar, inançlar, siyasi partiler, işçiler, emekçiler, sosyalistlerin aralarında bulunduğu 14 kurum Demokrasi Platformu OWL adı ile seçim çalışmalarını yürütüyor. Platformda yer alan Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nden (DTKM) Zêdê Şahin, “2018 seçimlerinde HDP 5 bin oy aldı. Yeşil Sol Partı için hedefimiz 10 bin oy. Sadece Kürtler degil, dostlarımız, ezilenler, farklı inançlar, gençler, kadınlar, halklar, faşist, kadın düşmanı sistemden kurtulmak isteyen, diktatör rejimden darbe alan, katliamların durmasını, zindanların boşalmasını isteyen herkes sandığa gidip Yeşil Sol Parti’den yana tercihlerini yapmalı” çağrısında bulundu.
 
Bir oyla çok şey değişir
Platformun sözcüsü İsmail Taş hedeflerinin tek adam rejimini yıkmak olduğunun altını çizerek, Seçmenin sandığa taşınması ve seçim çalışmalarını yürütenlerle birlikte 150 kişilik gönüllü ordusu ile özverili bir çalışma yürütüyoruz. Daha önce AKP’ye oy vermiş ya da hiç sandığa gitmeyen birçok kişi bu yıl sandığa gideceklerini ve Erdoğan’a oy vermeyeceklerini söylediler. Bir oyla bir şey olmaz denilmemeli. OWL Demokrasi Platformu olarak, Türk, Kürt, Laz , Çerkez, Arap, Ermeni, Fars, Asuri-Süryani, Gürcü, işçi ve emekçiler ve farklı inanç sahiplerini cumhuriyetin ikinci yüz yılında bütün halkları eşit ve özgür bir yaşam şiarıyla oy kullanmaya davet ediyoruz” dedi.
 
Son güne bırakmayın
Osnabrück Seçim Komisyonu sözcüsü Ferhat Tarhan‘da Münster’de devam eden oy kullanma Kürt seçmenin ilgisinin az olduğuna dikkat çekerek, “Müşahitlerle seçimi takip edebiliyoruz. AKP yurt dışı oylarına bel bağlamış. Gözle görülür ciddi bir ihlal yok fakat psikolojik bir baskı var. Osnabrück’den bugüne Kadar yüzlerce seçmenimizi oy kullanmaya gönderdik” diyerek son güne bırakmadan oy kullanma çağrısı yaptı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.