Avrupa'dan kongreye mesajlar

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 4. Büyük Kongresi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 4. Büyük Kongresi

  • Yeşil Sol Parti 4. Büyük Kongresi’ne Avrupa’dan birçok videolu mesaj gönderildi. Gönderilen videolu mesajlarda parlamenterler, Kürt halkının mücadelesine dikkat çekerek, yerel seçimlerde de dayanışma göstereceklerini kaydetti.

Yeşil Sol Parti 4. Büyük Kongresi’ne Avrupa’dan birçok videolu mesaj gönderildi. Gönderilen videolu mesajlarda parlamenterler, Kürt halkının mücadelesine dikkat çekerek, yerel seçimlerde de dayanışma göstereceklerini kaydetti. 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Tiny Kox: Sevgili Yeşil Sol Partili yoldaşlar, sizlere bazı sözler söylemek benim için gerçekten onur verici. Türkiye'de yaşayan herkesin temel insan haklarının saygı görmesi için diğerleriyle birlikte durma cesaretinize hayranım. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı olarak, temel insan haklarının normal olması gerektiği inancını paylaşan herkesle, sizinle iyi işbirliğimize devam etmeyi dört gözle bekliyorum. Çok teşekkür ederim. Size en iyi dileklerimi iletiyorum.

Birleşik Avrupa Solu Başkanı Anderj Unko: Yeşil Sol Parti Kongresi'ne sıcak selamlarımı iletmek istiyorum. Sizlere çok başarılı bir kongre diliyorum. Türkiye'de, Türkiye Parlamentosu'nda ve Avrupa Konseyi'nde Kürt sorununu, Alevileri, gençleri, kadınları ve azınlıkları temsil eden bir sesin bulunması o kadar önemli ki. Bu nedenle umuyorum ki çok başarılı bir kongre geçirirsiniz. Sizin Strasburg'daki Birleşik Avrupa Solu grubundaki temsilinizin çok verimli olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor ve bu katkının devam edeceğini umuyorum.

Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu Eşsözcüsü Francois Alfonsi: Biz Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini destekliyoruz. Bu mücadelede Avrupa'nın sizleri desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz ve Avrupa Parlamentosu'nda sizi desteklemeye devam ediyoruz. Umuyorum ki çok yakında halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesinde tekrar buluşacağız.

Syriza ilerici İttifakı Danai Koltsida:  Avrupa'daki ve özellikle bölgemizdeki tüm sol ve ilerici partiler gibi partilerimiz arasındaki geleneksel dostluk ve iş birliği, çatışma ve savaşların arttığı bu dönemde daha da önemli hale gelmiştir. Biz her zaman olduğu gibi yine uluslararası hukuktan ve insan haklarından yana olan ilerici bir ittifakız. Elbette, Türkiye'deki hukukun üstünlüğü ve demokratik haklar durumu konusundaki endişelerimizi ifade ediyor, sizi uluslararası dayanışmayla selamlıyoruz.  

Hollanda Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Arnout Hoekstra: Üzgünüz ki bu sefer fiziksel olarak yanınızda olamıyoruz, ancak düşüncelerimiz her gün sizinle. Kongre, ülkenizde birçok insanın geleceği için çok önemli. Haydi bu Kongre'yi kıymetli kılalım ve yolumuza devam edelim. Güçlü kalın, güvende olun ve harika çalışmalarınıza devam edin. İyi şanslar.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Laura Castel: Kongrenizi kutluyorum ve toplantınızın başarılı geçmesini diliyorum. Katalonya'dan selamlarımızı ve mücadelenizde size tüm dayanışmamızı gönderiyoruz. Sizin mücadeleniz, bizim mücadelemizdir.

Avrupa Özgürlük İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lecalle: Ankara'da sizinle olamasak da her zaman olduğu gibi kalbimiz sizinle. Suriye'nin kuzeyindeki saldırıları, Erdoğan'ın saldırılarını biliyoruz ve sert bir şekilde kınıyoruz. Avrupa seçimleri için kongre hazırlığı içindeyken, beş temel soruya odaklanacağız: demokrasi, çeşitlilik, dayanışma, herkes için refah ve herkes için sürdürülebilirlik. Bunlar, tüm halklar için olan mottomuzdur. Kürt halkına saygı gösterme ve sizin sürekli olarak uğradığınız saldırıları durdurmak dileğiyle.

İlerici İttifak Machris Cabreros: Daha demokratik ve adil bir Türkiye için mücadelenize dayanışma sunuyoruz. Yerel seçimlere giderken, partinizden adaylar ve danışmanlarımızın insan hakları, demokrasi ve sosyal adalet bayrağını taşımasını destekleyeceğimizi biliyoruz. İlerledikçe, dünyanın dört bir yanındaki yoldaşların sizi desteklediğinden emin olun. Yakında zafer kazanacağınızı biliyoruz.

Finlandiya Sol İttifak Partisi Genel Başkanı ve Eski Eğitim Bakanı Li Anderson: Değerli yoldaşlar, bu yıl Türkiye demokrasisi için mücadele edenler için çok zor bir yıl oldu. Mayıs’ta yapılan seçimler adil ve özgür olmaktan uzaktı. HDP ve Yeşil Sol Parti’deki dostlarımız sistematik taciz ve saldırılara maruz kaldı. HDP’ye karşı açılan “Kobane Davası” olarak adlandırılan dava, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokratik muhalefeti tamamı ile kriminalize etme girişimine açık bir örnektir.

Finlandiya Sol İttifak Partisi Dışilişkiler Sözcüsü Jussi Saramo: Kendi halkından korkan ve sesini kısan hiçbir hükümet bu politikaları sonsuza kadar sürdüremez. Yüzümüzü diğer tarafa çevirmeyeceğiz ve sessiz kalmayacağız. Bütün dünya olanları izliyor ve sizin yanınızdayız.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.