Öz savunmaya ceza

Kadın Haberleri —

.

.

  • Amed’in Erxenî (Ergani) ilçesinde “Cinci Hoca” olarak bilinen Yusuf Evran’ın (46), tecavüzde bulunduğu Zozan Türk tarafından öldürülmesine ilişkin dava Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Geçtiğimiz günlerde görülen 4’üncü duruşmada savcılık mütalaasını sunarak Zozan hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

18 yıldan 24 yıla kadar ceza!

Savcılık tarafından sunulan mütalaada Yusuf Evran’ın, annesini kaybettiği için zor günler yaşayan Zozan’ı, “3 harfliler sana musallat olmuş” diyerek korkuttuğuna ve tecavüz ettiğine yer verildi. Zozan’ın olayı babası Zülkif Türk’e anlatması sonrası Yusuf Evran’ın öldürüldüğü belirtilen mütalaada, tutuksuz yargılanan Zülkif Türk hakkında “azmettirme” suçundan, tutuklu yargılanan Zozan hakkında da “haksız tahrik altında tasarlayarak tüfekle ateş ederek öldürmek”ten ceza istendi. Savcılık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında “haksız tahrik” indirimi yapılarak Zozan hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası, Zülkif Türk için ise “azmettirme” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ve cezada artırım talebinde bulundu.

Zozan ve babasının avukatları “mütalaaya iştirak etmediklerini, Yusuf Evran’ın Zozan’a tecavüz ettiğini ve bir din istismarcısı olduğunu” belirterek savunma için ek süre talebinde bulundu.

Mahkeme avukatların ek süre talebini kabul ederek duruşmayı 12 Ocak 2024 tarihine erteledi. 

Ne olmuştu?

Amed’in Erxenî (Ergani) ilçesinde 27 Kasım 2021’de Yusuf Evran, annesine ait evin tuvaletinde yaşamını yitirmiş halde bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinin olayla ilgili çalışmasında ifadesine başvurulan kişiler, Yusuf Evran’ın kendisini “cinci hoca” olarak tanıttığını, muska yazıp merhemler verdiğini, bu yöntemle kadınlarla irtibat kurduğunu söyledi.  Yapılan soruşturma kapsamında Yusuf Evran’ın, tecavüz ettiği 28 yaşındaki Zozan Türk tarafından öldürüldüğü belirlendi. Zozan, olaya dair verdiği ifadesinde Yusuf Evran’ın kendisine tehdit ve tecavüzde bulunduğunu anlatırken, soruşturma kapsamında Zozan ve babası Zülkif Türk tutuklandı. Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde iddianamenin kabul edilmesi sonrası ilk duruşmada Zülkif Türk tahliye edildi. Jinnews/AMED 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.