Özcan Alper’e destek

Kültür/Sanat Haberleri —

Özcan Alper

Özcan Alper

  • Yönetmen Özcan Alper’in ödülünü tutuklanan TTB Başkanı  Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf etmesinin ardından ‘politik göndermeleri kınıyoruz’ açıklaması yapan Boğaziçi Film Festivali Komitesi’ne tepkiler yükseliyor.

Yönetmen Özcan Alper’in ödülünü tutuklanan TTB Başkanı  Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf etmesinin ardından ‘politik göndermeleri kınıyoruz’ açıklaması yapan Boğaziçi Film Festivali Komitesi’ne tepkiler yükseliyor.

Boğaziçi Film Festivali Komitesi, ‘Karanlık Gece’ filmiyle en iyi yönetmen ödülünü kazanan Özcan Alper’in, ödülünü tutuklanan Fincancı’ya ithaf etmesini ‘kınadığını’ açıklamıştı.

Festival komitesi, Alper’i hedef alan açıklamasında “Ödül törenimizde ödül kazananların politik göndermeleri ve sloganlarını kınıyor, kültür ve sanat hayatımızın sağlıklı bir zeminde yükselmesi temennisinde bulunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

SİYAD: Jüri göndermeyeceğiz 

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Boğaziçi Film Festivali’ne önümüzdeki yıllarda SİYAD jürisi görevlendirmeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz” diyerek festival yönetimine tepkisini dile getirdi.

Kadıköy Sineması: Ev sahipliği yapmayacağız 

Kadıköy Sineması ise ‘festivale önümüzdeki yıllarda ev sahipliği yapmayacağını’ duyurdu.

Festival komitesinin Alper’i hedef alan açıklamasına gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Irmak Zileli: Bir kurumun nefret söylemi içermeyen bir ödül konuşmasını kınaması, ifade özgürlüğünü engelleyen bir ortam yaratılmasına katkıda bulunur. Sanatsal etkinlikler yapan bir kurumun düşünce özgürlüğüne ipotek koyması kendileri açısından büyük bir talihsizliktir.

Şenay Aydemir: Bir film festivalinin ödül verdiği yönetmene yönelik linç kampanyasına açıktan destek verdiğini unutmayın. Bu festivalle her türlü paydaşlık bu açıklamaya da destektir çünkü bundan sonra.

Meral Danış Beştaş: Boğaziçi film festivali #ŞebnemKorurFincancı ile #ÖzcanAlper’in linç edilmesine ev sahipliği yapmıştır. Yapılan, toplumda artan nefreti körüklemektir ve asıl suç olan budur!

Ezel Akay: Kültür ve sanat siyasetten ayrı düşünülemez! “Kamuoyuna saygılarımla duyurulur!” (Aptal cahil ve dünyadan bihaber olmadığımıza göre!)

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.