Özgürlüğe kadar durmak yok

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa kentlerinde Kürdistanlılar ve dostları, uluslararası komployu protesto ederek, "Kürt Halk Önderi özgür olana kadar durmayacağız" mesajını verdi.

15 Şubat uluslararası komployu protesto eylemleri sürüyor. Avrupa’nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerle komplo kınanırken, 2021 yılının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yılı olacağı belirtildi.

 

ALMANYA

Almanya'nın Frankfurt kentinde ABD Konsolosluğu önünde, 15 Şubat komplosu protesto edildi. Bildirilerin okunduğu protesto eyleminde sloganlar atıldı ve yapılan konuşmalarda Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen komplonun boşa çıkarıldığı belirtildi.

Hamburg’da da eylem yeri Türk konsolosluğu önüydü. Komplocuların kınandığı, Garê direnişinin selamlandığı eyleme anti faşist gruplar da destek verdi.

Kiel’deki eylemde ise “Diktatör Erdoğan’ın kendi insanlarını bile katledecek kadar gözü dönmüştür” denildi ve “zafere” gidenlerin hezimetle geri döndüğünü de vurgulandı.

Duisburg’da gün dolayısıyla merkezi tren garı önünde bir miting düzenlendi. Yapılan konuşmalarda “Önder Apo’nun fedailerinin Kürdistan dağlarında yürüttüğü özgürlük mücadelesi Türk sömürgeciliğini ve faşizmini yok olmanın eşiğine getirmiştir” denildi. AGİF aktivistlerinin de katıldığı eylemde  “Biji serok Apo”, “Terörist Erdoğan terörist Türkiye”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.

Bielefeld kentinde ise uluslararası komplo konulu bir toplantı düzenlendi.

Mannheim’da merkezi tren garı önünde düzenlenen eylemde komplocular lanetlendi, açlık grevi ve Garê direnişi de sahiplenildi. Die Linke Mannheim adına konuşan Roland Schust “Kürtlerin yanındayız” diye konuştu. MLPD, ADHF’nin mesajının da okunduğu eylemde bildiriler dağıtıldı.

Hannover kentinde ise eylemciler Türk Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Eylem boyunca Alman polisi sürekli provokasyon yapmaya çalıştı ve eylemciler "Bijî Serok Apo" sloganıyla karşılık verdi.

 

AVUSTURYA


Avusturya'nın başkenti Viyana'da Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Têkoşer aktivisti gençler, kent içinde bir bisiklet turu gerçekleştirerek okudukları bildiri ve sloganlar ile halka bilgilendirmede bulundu. Sık sık, "Bijî Serok APO", "Bijî Berxwedana Gare" sloganları atılan bisiklet turuna güzergah üzerindeki bölge halkı da ilgi gösterdi. Eylem, Westbahnhof alanında halaylar ve müzik dinletisi eşliğinde son buldu.

İSVİÇRE

Kürdistanlılar Zürih kentinde Türk Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Eylemde yapılan konuşmalarda “Komplocu güçlerin attıkları her adım onların hezimeti Kürt halkının ise zaferi olacaktır. Bizler bulunduğumuz her alanı direniş mevziisine çevirerek Önderliğimizi özgürleştireceğiz” denildi.  

Kürdistanlıların bir diğer eylem merkezi Biel kentiydi. Kentin 3 ayrı noktasında eşzamanlı olarak düzenlenen eylemde komplo protesto edildi. 

NORVEÇ

Norveç'in başkenti Oslo'da, Kürdistanlılar ve Norveçlilerden oluşan UngKurd gençliği, "Zamanı Geldi! Öcalan'a Hemen Özgürlük" yazılı afişler astı. Ülkede bir haftadır Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için devam eden eylemler, Türk Konsolosluğu önünde mitingle son buldu.

Önderlik Kütüphanesi turu sürüyor

“Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında bu yıl ülke yerellerinde düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi” turu devam ediyor.

Öcalan’ın paradigmasını Avrupalılara tanıtmak amacıyla düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi”nin İsviçre ayağı Bern’de dün sona erdi. Etkinliğin Güney Fransa turu ise  devam ediyor. Marignane’da da Kürtler tarafından büyük bir coşku ile karşılanan “Önderlik Kütüphanesi” kent içinde tur attıktan sonra Avignon kentine ulaştı. Burada Öcalan’a yönelik komplo ve uygulanan tecride ilişkin bilgilendirme yapıldıktan sonra kütüphane Montpellier’e doğru yola çıktı.

“Önderlik Kütüphanesi”nin bir diğer turu ise Hollanda’nın Amsterdam kentindeydi. Den Haag’tan Amsterdam’a doğru yola çıkan “Önderlik Kütüphanesi”ne onlarca araç da konvoy halinde eşlik etti. Eylemde konuşan DEM-NED Eşbaşkanı Hüseyin Yıldız, Kürtlerin daima Önderliği ve mücadelesi etrafında kenetleneceği mesajını verdi.

BM’ye mektup gönderildi

Kürdistanlılar’ın “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında Birleşmiş Milletler’e (BM) mektup gönderme eylemi de sürüyor.

Belçika/Liege’de yaşayan Kürdistanlılar, Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması için BM’nin rolünü oynaması gerektiğine dikkat çeken mektubu Genel Sekreter’e gönderdi.

Almanya/Bielefeld’de yaşayan Kürdistanlılar da BM Genel Sekreteri’ne mektup göndererek, tecridin kırılması ve Öcalan’ın özgürlüğü için görevini yerine getirme çağrısında bulundu.

Eylemlerin öncüsü gençlik

15 Şubat uluslararası komplosunu protesto eylemlerine gençlik hareketi TCŞ ve TEKO-JIN öncülük ediyor.

Almanya’nın Stuttgart kentinde gençler “Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında meşaleli yürüyüş düzenledi, komployu kınadı, gerillanın Garê direnişini selamladı.

Gençler, Fransa/Paris’in Villier le Bel banliyösünde de meşaleli bir yürüyüş düzenledi. Eylemde Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları eylemde taşındı. Sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Garê” sloganları atıldı.

Marsilya’nın St. Joseph semtinde “Liberte Ocalan” pankartını açan gençler, Öcalan’ın posterleri ve PKK ve TCŞ bayrakları ile kent içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.