Özgürlüğe kadar meydanlardayız

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için birçok merkezde başlatılan bir haftalık nöbet eylemleri, kitlesel yürüyüş ve mitinglerle sona erdi. Eylemlerde Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleye devam edileceği mesajı verildi.

Almanya’nın Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart ile Fransa’nın Paris ve Marsilya kentlerinde Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan bir haftalık nöbet eylemleri yürüyüş ve mitinglerle son buldu. Eylemciler “Önderliğimizin özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleye kesintisiz devam edeceğiz” mesajını verdi.

Direnişini esas alıyoruz

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Pazartesi gününden bu yana NRW Eyaleti’nde yaşayan Kürdistanlılar, Öcalan’ın özgürlüğü için oturma eylemi düzenliyordu. Eyleme her gün iki merkez ev sahipliği yaptı. Pazartesi günü eyalet parlamentosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar sonraki günlerde kent merkezindeki Cornaliusplatz’da seslerini duyurdu. Bir hafta boyunca TEV ÇAND sanatçıları da kültürel aktiviteler düzenledi.

Oturma eylemi Cumartesi günü 1500’e yakın kişinin katıldığı merkezi bir yürüyüşle sona erdi. Yürüyüşte Öcalan bayraklarının yanı sıra, Garê direnişinin selamlandığı bir pankart taşındı. 

FED MED adına konuşan eşbaşkan Engin Sever, “Biz bir haftadır yaptığımız oturma eylemiyle uluslarası komplonun devamı olan tüm saldırılara yanıt olmaya çalıştık. Bundan böyle de mücadelemizi büyüteceğiz” diye konuştu. 

YJK-E adına konuşan Kezban Doğan da “Biz kadın hareketi olarak önderliğimizin direnişini kendimize esas alıyoruz. Biz diyoruz ki Önderliğimizin özgürlüğünün zamanı geldi” dedi.

KCDK-E adına konuşan eşbaşkan Yüksel Koç ise “21 yıl önce komployu geliştirenler Önderliğimizin düşüncelerini mücadelesini tasfiye etmek istediler. Ama bugün Önder Apo evrensel bir Önder konumundadır” ifadelerini kulllandı.  

PYD temsilcisinin de konuştuğu eylemde Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin bildirisi de okundu. Eylem konuşmalar ardından sona erdi. 

Frankfurt’ta final eylemi

Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü için Frankfurt’ta 22 Şubat’ta başlatılan eylemin final gününe, Mannheim, Darmstadt, Giessen, Mainz, Saarbrücken kentlerinden gelen yüzlerce kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda Öcalan şahsında insanlığın tecrit altında olduğu belirtildi.

Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekmek ve paradigmasını Avrupa kamuoyuna tanıtmak amacıyla düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi” de Almanya’nın Frankfurt kentindeydi. Tur kapsamında stant açıldı, Öcalan’ın kitapları sergilendi. Eylemde BM’ye gönderilmek üzere mektuplar da hazırlandı.

Özgürleşene kadar sürecek

“Önder Apo’ya özgürlük” şiarı ile Stuttgart’taki Kobanê meydanında düzenlenen oturma eylemi bir miting ile sona erdi.

Stuttgart ve çevre kentlerdeki Halk Meclisleri’nin ortaklaşa düzenlediği eylem, HBDH bileşenleri de katıldı.

Öcalan’ın kitaplarının dağıtıldığı eylem boyunca kamuoyuna da bilgilendirme yapıldı.

Garê direnişini selamlayan eylemciler, Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar mücadelenin süreceği mesajını da verdi.

Miting, açıklamalar ardından sloganlarla sona erdi.

Paris’te de final eylemi

Fransa’nın başkenti Paris’te 22 Şubat’ta başlatılan nöbet eylemi Cumartesi günü düzenlenen final mitingiyle sona erdi. Fransız Parlamentosu önünde sürdürülen eylem kapsamında bildiriler dağıtıldı, imzalar toplantı, tecrit ve izolasyona ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

 

Tecride ilişkin kamuoyu oluşturuldu

Fransa’nın Marsilya kentinde bir haftadır süren oturma eylemi düzenlenen mitingi ile sonlandırıldı. Eyleme Bordeaux, Montpellier, Marsilya, Toulouse ve Draguignan’dan Kürdistanlılar da katıldı. Eylem boyunca Öcalan’ın paradigmasını Avrupa kamuoyuna tanıtmak amacıyla stantlar açıldı ve kitaplar dağıtıldı. Eylemde Kürdistanlılar Öcalan’a yönelik tecridin kırılması için BM’yi göreve çağıran mektup da gönderdi.

Stockholm’de çadır eylemi

İsveç'in başkenti Stockholm'de Öcalan'ın özgürlüğü için Cumartesi günü başlatılan çadır eylemi ikinci gününe girdi. Parlamento binası önündeki Mynttorget Meydanı'nda kurulan çadırın üzerine 1986 yılında bir cinayete kurban giden İsveç Başbakanı Olof Palme ile Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu, “Uluslararası komployu yeneceğiz. Özgürlük kazanacak” yazılı pankart asıldı.

Kürdistanlılar, eylem boyunca çevreden geçenleri Türk devletinin Öcalan'a yönelik uyguladığı tecride ve Kürt halkına yapılan yönelik saldırılarına ilişkin yazılı ve sözlü bilgilendiriyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.