Özgürlük Newrozu'na çağrı

Kadın Haberleri —

Newroz/Foto: Erkan Gülbahçe

Newroz/Foto: Erkan Gülbahçe

  • KJK Koordinasyonu, yayınladığı yazılı bir açıklamada “Kadınlar, Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için diriliş ve direniş bayramı olan Önder APO`ya Özgürlük Newroz'u, başta Önder APO olmak üzere canlarını özgür Newrozlar için feda eden şehitlerimize, tüm kadınlara, halkımıza ve Mezopotamya halklarına kutlu olsun diyoruz” dedi.

KJK Koordinasyonu, yayınladığı yazılı bir açıklamayla Newroz Bayramını kutladı. Başta Mazlum Doğan, Dörtler, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Sema Yüce olmak üzere tüm Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerini anan KJK “Kadınlar, Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için diriliş ve direniş bayramı olan Önder APO`ya Özgürlük Newroz'u, başta Önder APO olmak üzere canlarını özgür Newrozlar için feda eden şehitlerimize, tüm kadınlara, halkımıza ve Mezopotamya halklarına kutlu olsun diyoruz” dedi.

Kadınların 8 Mart`tan aldıkları moral ve heyecanla Newroz alanlarına akarak Dehaklara en iyi cevabı vermesi gerektiğini belirten KJK, şöyle devam etti: “Gün, zalimlerin terörüne karşı yarattıkları korkuları yenmek için daha cesaretli adımlar atma ve başarı ateşini her yerde gürleştirme günüdür. Gün, bizi özgür yaşama çağıran Önder APO`ya Özgürlük Newrozu'nda demokratik ve yeni yaşamı yaratmaktan büyük heyecan duyan kadınların, renkleri, zılgıtları ve erkek egemen sisteme karşı isyanlarıyla alanları doldurma günüdür.”

KJK, kadınlara ve gençlere ise şu çağrıyı yaptı: “Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı, Mezopotamya halklarını Önder APO`ya Özgürlük Newrozu'na katılmaya, özgür yaşam meşalesini yükseltmeye, Newroz`un dirilticiliği ve çekiciliği ile yaşamaya, direnmeye ve özgür yaşamı örmeye çağırıyoruz. Bir kez daha tüm kadınların, gençlerin, Kürt halkının, Mezopotamya ve Ortadoğu halklarının Newroz diriliş bayramlarını kutluyor, bu Newroz`unÖnderliğimizin özgürlüğünün vesilesi olacağına olan inancımızı belirtiyoruz.” BEHDÎNAN  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.