Özgürlük Nöbeti 452'inci haftasında

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi’ninözgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde devam Özgürlük Nöbeti eylemini 452’inci haftasında Paris Evry’den gelen Kürdistanlılar devraldı.

 

25 Haziran 2012 tarihinde Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi’nin başlattığı nöbet eylemi 452’inci haftasında devam ediyor. Her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi bu hafta Paris Evry’den gelen dört kişilik bir grup devraldı. Şahin Kaya, Murat Demir, İbrahim Baş ve Mahmut Yılmaz’dan oluşan grup, bir hafta boyunca nöbeti yürütülecek. Avrupa kurumlarının bulunduğu alanda devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan grup adına konuşan Şahin Kaya, gerillanın Garê zaferini selamlayarak, şehit düşen gerillaların mücadelelerinin Kürt halkı tarafından unutulmayacağını belirtti.

“Önderliğimiz 22 yıldır ağır tecrit altındadır. Bizler Önderliğimiz özgürleşmeden, özgürleşemeyiz” diyerek Kürt Halk Önderi Öcalan’ın 22 yıllık rehineliğine dikkat çeken Kaya, uluslararası komplonun yıldönümünde tüm Kürtlerin bu sloganla sokaklarda haykırarak Kürt sorununun çözüm adresini Türk Devleti’ne yine gösterdiğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın barış ve demokratik yöntemlerle Kürt sorununun çözümüne dönük tüm girişimlerine rağmen Türk devletinin çözümü Kürtleri yok etmekte bulduğunu vurgulayan Şahin Kaya, “Türk devletinin çözümden anladığı Kürt kanını dökmektir. Garê’de de görüldü ki başaramayacaklar. Bizler dokuz yıldır Strasbourg’da sürdürülen bu eylemle de çözüm noktasının İmralı olduğunu gösteriyoruz” diye konuştu.

Tutsakların tecride karşı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için sürdürdüğü açlık grevlerinin sahiplenilmesi çağrısında da bulunan Kaya, Kürtlerin her alandaki mücadelesiyle zafere ulaşacaklarını belirtti.

Strasbourg’da dokuz yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’nde şu ana kadar birçok dilde broşür, kitapçık basılarak uluslararası komploya dikkat çekildi. Nöbette ayrıca Avrupa halklarına Kürt Halk Önderi’nin yaşamı, mücadele yaşamı ve ekolojik, cinsiyet eşitlikçi, özgürlükçü paradigması anlatılıyor.

STRASBOURG

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.