Özgürlük Nöbeti Dortmund grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

  • Fransa’nın Strasbourg kentinde dokuzuncu yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Dortmund kentinden gelen yeni grup devraldı.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan Özgürlük Nöbeti 462’inci haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde yürüttüğü nöbet eylemini Almanya’nın Dortmund kentinden gelen Yusuf Durdu, Xelef Abdulkadir, Leyla Hami ve Çiyazan Koçer devraldı.

Grup adına konuşan Yusuf Durdu, Önderlerinin özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Yusuf Durdu, şehit Sinan Dersim’i (Dalokay Şanlı) de anarak anısına sahip çıkacaklarını söyledi. Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarına dikkat çeken Durdu, gerillanın tarihi direnişini selamladı. Özgürlük Nöbeti’nin Avrupa’da bu mücadelenin tarihsel direniş iradesini temsil ettiğini dile getiren Durdu, Kürt halkı ve dostlarına işgale karşı ayağa kalkma çağrısında bulundu.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.