Özgürlük Nöbeti gençlerde

Yurt Dışı Haberleri —

  • Fransa’nın Strasbourg kentinde 9. yılında da devam eden Özgürlük Nöbet eylemini bu hafta Paris’ten gelen bir grup Kürt genci devraldı.

 

Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti'ni gençler devraldı. Eylemi 451. haftasında Abbas Uce, Özgür Aslan, Tansu Tek ve Roni Yurtsever, Uluslararası Komplo’nun yıldönümünde tüm Kürtlerin alanlarda olması çağrısında bulundu.

Grup, bir hafta boyunca Özgürlük Nöbeti’ni sürdürecek ve Avrupa Kurumları’na Öcalan üzerindeki sistematik işkencenin sonlandırılması yönünde Türkiye’ye baskı yapmalarını talep edecek. Grup adına konuşan Özgür Aslan, bir halkın önderinin rehin alınmasıyla halkın kendisinin de rehin alındığını belirterek, Kürt gençliği olarak Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Aslan, “Bizim kara günümüz Önderliğimizin bir komployla Türkiye’ye rehin olarak teslim edildiği gündür” diyerek, Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’nın başarıya ulaştırılmasının tarihi önemde olduğunun altını çizdi.

Strasbourg’da her gün 08.30 – 17.00 saatlerinde sürdürülen “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti” eylemi Kürt halkının Avrupa’da sürdürdüğü en uzun eylem olarak dikkat çekiyor. Nöbette çeşitli dillerde hazırlanan ve Abdullah Öcalan’ın yaşamı, ideolojisi ve mücadelesini içeren kitapçıklar ve broşürler şu ana kadar binlerce Avrupalıya ulaştırıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve bir insanlık suçu olan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde başlayan Özgürlük Nöbeti eylemini her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları devralarak sürdürüyor.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.