Özgürlük Nöbeti Stuttgart grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Strasbourg Nöbet Eylemi

Strasbourg Nöbet Eylemi

  • Fransa’nın Strasbourg kentinde 9’uncu yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Stuttgart kentinden bir grup devraldı.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla 25 Haziran 2012’de başlayan Özgürlük Nöbeti 458’inci haftasına girdi. Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devraldığı nöbeti bu hafta ise Almanya’nın Stuttgart kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

Eylemi 458’inci haftasında yürütecek olan grupta Seval Gümüş, Sebahat Koç, Dennis Storz ve Hunermend Garip Nurhak yer alıyor.

AP, AK, CPT ve AİHM gibi Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada kararlı şekilde devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan grup adına konuşan Seval Gümüş, Stuttgart’tan üçüncü kezdir nöbet eylemine katıldığını ve onur duyduğunu söyleyerek eylemin tarihsel olduğunu ve birgün mutlaka Kürt halkının Önderliği ile buluşma özleminin gerçekleşeceğini ifade etti.

Nöbet Eylemi ile Avrupa devletlerinin ortak oldukları suçları teşhir ettiklerini sözlerine ekleyen Seval Gümüş, demokratik değerler ve insan haklarının tüm insanlığın ortak değerleri olduğuna dikkat çekti.

Avrupa ülkeleri ve kurumlarının bu değerleri pazarlık ve ekonomik çıkar konusu haline dönüştürdüğünü belirten Gümüş, Kürt halkının buna karşı sessiz kalamayacağını da dile getirdi. Seval Gümüş, bir an önce Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için herkesin eylemlerini arttırması çağrısında bulundu.

Strasbourg’da 9 yıldır kararlılıkla devam eden Özgürlük Nöbeti, Kürtlerin Avrupa’da sürdürdüğü en uzun soluklu eylem olması nedeniyle tarihsel bir anlama sahip. Nöbet eyleminde ayrıca çeşitli dillerde basılan kitap ve broşürlerle Avrupalılara Abdullah Öcalan’ın mücadele yaşamı ve ideolojisi anlatılıyor.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.