Özsavunma iktidarı korkutuyor

Kadın Haberleri —

ELIF TORUN

ELIF TORUN

  • Kadınların özsavunma hakkını her alanda kullanmaları gerektiğini savunan Devrimci Parti (DP) Genel Başkanı Elif Torun Öneren, "Yaşamları tehlike altında olan kadınların özsavunma hakkını kullanmaları, iktidarı en çok korkutan durumlardan biridir” dedi.

DP Genel Başkanı Elif Torun Öneren, Türkiye'de yaşanan kadın cinayetleri ve kadına yönelik saldırıları ANF’ye değerlendirdi. 
Türk devletinin cezasızlık politikasını eleştiren Öneren, iktidarın kadın cinayetlerinden sorumlu olduğunu kaydetti. 
"Kadınların özsavunma haklarını kullanması iktidarı korkutuyor" diyen Öneren, şiddet gören tüm kadınların özsavunma haklarını kullanması gerektiğini belirtti.

Cezasızlık politikası yeni değil
Türkiye’de artan ırkçı katliamlara da değinen Öneren, katillere ve tecavüzcülere yönelik cezasızlık politikasını şu sözlerle değerlendirdi: "Cezasızlık politikası yeni oluşmuş bir durum değil aslında. Erkek egemen, kadın düşmanı bir devlet yapısı  var karşımızda. Bu yapı, her dönem erkeklerin suçlarını örtbas etmeyi, onları korumayı, kadın katliamları karşısında kolaylaştırıcı ve koruyucu davranmayı sistematik hale getirdi.”
İktidarın, kadın hareketlerinin ivme kazanmasından korktuğunu ifade eden Elif Torun Öneren, “Erkek egemen zihniyet, suç işleyen erkeğin cezasızlığını daha da yükseltiyor” dedi. 
Kadını katleden erkeğin giydiği takım elbise ve kravatla ceza indirimi almasını da değerlendiren Elif Torun Öneren, kadın düşmanlığı zihniyetiyle büyütülüp, yetiştirilen erkeğin suç işlemekten geri durmayacağını belirti.

Sözleşmenin iptalini tanımıyoruz
Kadınların özsavunma hakkını her alanda kullanmaları gerektiğini savunan Öneren, "Kadınların kendilerine uygulanan şiddet ve saldırı karşısında susmaması ve öz savunma hakkı kullanması erkek egemen zihniyeti korkutuyor” dedi. 
İstanbul Sözleşmesi’nin de meşru olmayan bir şekilde, gece yarısı feshedildiğini belirten Öneren,  Biz kadınlar, bu sözde fesih ve iptal kararını tanımıyoruz ve İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diye konuştu.

Halk iktidarın gerçek yüzünü gördü
Türkiye’de son aylarda özellikle Kürtlere yönelik artan ırkçı katliamlara da dikkat çeken DP Genel Başkanı Elif Torun Öneren, iktidarın bu kaos ortamından beslendiğini belirtti. 
Öneren şöyle devam etti: “AKP-MHP blokunun uyguladığı politikalarla büyüyen; halkları ayrıştırıcı, ırkçı faşist söylemler gün geçtikçe arttı. İktidar kendine muhalif olanlara karşı yok etme politikası uyguluyor. Her geçen gün Kürtlere yapılan katliamı, yaşam alanlarından göçe zorlandıklarını, işçilere, sosyalistlere, toplumun her kesimine, ezilen halklara, kısacası karşısında olma olasılığı olan veya direnen herkese karşı saldırıların arttığını görüyoruz.”
İntiharlar, işsizlik, krizlerin yönetilememesi, doğa talanı ve yangınların iktidarın gerçek yüzünü gösterdiğini ifade eden Öneren, iktidarın halkın tepkilerinden korkmaya başladığını kaydetti. Öneren, “Yaşadıkları korku ve kendi varlıklarını yürütememe kaygısı, korkulu rüyaları olmaya başladı. Aslında tüm saldırılarının artması güçlerinden değil; korkularından” değerlendirmesini yaptı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.