Papa kilise enkazında dua etti

Dünya Haberleri —

.

.

  • Dört günlük Irak ziyareti kapsamında önce Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile görüşen Papa Francis, ardından Hewler ve Musul’u ziyaret etti. Papa, Musul’da kilise enkazında dua etti. 

 

Irak’a ilk ayak basan Papa olan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, dört günlük ziyareti kapsamında önce Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile görüştü. Dün ise Hewler ve Musul kentlerini ziyaret etti. Burada kilise enkazlarında "tüm savaş ve silahlı çatışmaların kurbanları için" dua etti. Papa burada yaptığı konuşmada "Her şeye rağmen kardeşlik kardeş katlinden, umut ölümden, barış savaştan daha güçlüdür” dedi. 84 yaşındaki Papa Francis, binlerce kişinin savaşlar nedeniyle katledilmesi ve göçertilmesini “acımasızca” olarak tanımladı: "Burada Musul'da, savaşın ve düşmanlığın trajik sonuçları çok net görülüyor. Müslümanlar, Hristiyanlar, Êzîdîler ve diğerleri, binlerce kişinin öldürülmesi ya da zorla yerlerinden edilmesi, antik ibadet mekanlarının yıkılması, medeniyet beşiği olan bu ülkenin böylesi insanlık dışı bir fırtına tarafından vurulması ne kadar acımasızca."

Papa Francis’in Irak ziyaretinde öne çıkan vurgu “dinler arası diyalog” ve “kardeşlik” oldu. Konuşmalarında sık sık “Yahudilik, İslam ve Hristiyanlık için İbrahim peygamberin ortak ata olduğunu” söyleyen Papa, gezisinde ülkedeki Hristiyanların durumuna da dikkat çekti.

Verilere göre Irak'taki Hristiyan nüfusun 2003'ten bu yana 1-1,4 milyondan 300-400 bine indi, DAİŞ saldırıları nedeniyle de çok sayıda Hristiyan ise göç etmek zorunda kaldı.

HEWLER

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.