Papa, Vatikan’a döndü

Dünya Haberleri —

.

.

  • Irak ve Federe Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı dört günlük ziyaretini tamamlayan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan’a geri döndü.

 

Katolik aleminin ruhani lideri 84 yaşındaki Papa Francis, dört günlük Irak ve Federe Kürdistan Bölgesi ziyaretini tamamlayarak Vatikan’a geri döndü.

Irak’a ilk giden Papa ünvanını kazanan Francis, 4 günlük ziyaret kapsamında ilk gün Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’yla bir araya geldi. İkinci gün Necef’e giden Papa, Şii dini lider Ayetullah Ali el Sistani ile görüştü, ardından da Hz. İbrahim’in doğduğu antik Ur kentine ziyarette bulundu.

Ziyaretinin üçüncü gününde Hewler’e giden Papa, daha sonra Musul ve Karakuş’a geçti. Papa gezi boyunca yaptığı konuşmalarda “kardeşlik” vurgusunda bulundu. Musul’da kilise enkazlarında "tüm savaş ve silahlı çatışmaların kurbanları için" dua eden Papa burada yaptığı konuşmada "Her şeye rağmen kardeşlik kardeş katlinden, umut ölümden, barış savaştan daha güçlüdür. Burada Musul'da, savaşın ve düşmanlığın trajik sonuçları çok net görülüyor. Müslümanlar, Hristiyanlar, Êzîdîler ve diğerleri, binlerce kişinin öldürülmesi ya da zorla yerlerinden edilmesi, antik ibadet mekanlarının yıkılması, medeniyet beşiği olan bu ülkenin böylesi insanlık dışı bir fırtına tarafından vurulması ne kadar acımasızca" diye belirtti.

Musul ardından tekrar Hewler’e geçen Papa Francis, üçüncü günün sonunda Hewler’deki Franso Hariri Stadyumu'nda farklı din ve etnik gruplardan 10 bin kişinin katıldığı ayini yönetti.

Gezisinin dördüncü ve son günü olan pazar günü 2015 yılında Bodrum'dan Yunan adalarına geçmeye çalışırken boğulan ve göçmenlerin yaşadığı dramın sembolüne dönüşen 3 yaşındaki Rojavalı Alan Kurdî’nin babasıyla bir araya geldi.

Papa Francis daha sonra Bağdat’a geçerek, Vatikan’a geri döndü.

BAĞDAT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.