Paris yürüyüşçüleri 21. gününde

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıllık fiziki esaretini temsilen 25 kişi ile Paris’ten Strasbourg’a ilerleyen 25 günlük Özgürlük Yürüyüşü, 21. günü geride bıraktı.

Fransa’daki yağışlı ve kötü hava koşulları da yürüyüşçülerin coşkusunu gölgeleyemedi. Kadınları çoğunlukta olduğu yürüyüş kolu Rêber Apo’nunu posterleri ve “Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” pankartıyla yürüyor.

Geçtikleri kentlerde halkın da yürüyüşe katılımı ile coşkusu katlanan etkinlik son yıllarda Kürt Halkının Avrupa’da yaptığı en uzun yürüyüş oldu. Halkın da dahil olmasıyla oldukça kalabalık ve coşkulu geçen yürüyüşte, sık sık 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilecek büyük yürüyüşe katılım çağrıları yapıldı.

İmralı sistemine öfke

Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik İmralı soykırım sistemine dair çevre halkı bilgilendirilirken, “PKK halktır, halk burada” ve “Biz PKK’liyiz” sloganları atıldı. NATO’nun en büyük ikinci askeri gücü olan işgalci Türk ordusuna karşı savaşan Kurdistan Özgürlük Gerillalarının direnişine de vurgu yapılan yürüyüşte, “Terörist Erdoğan” sloganı atıldı. Yürüyüşçülerin içerisinde kadınların çoğunlukta olması dikkat çekerken, sık sık “Jin Jiyan Azadî” sloganı atıldı.

Özgürlük Yürüyüşü’nde yer alanlardan biri olan Ferhat Aslan, Chauny Belediye binası önünde Fransızca bir konuşma yaparak yerel halka seslendi. Fransızları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içinde tutulduğu hukuk ve insanlık dışı tecrit koşullarına dair bilgilendiren Ferhat Aslan, şu ifadeleri kullandı: “ Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tam 25 yıldır İmralı cezaevinde esir tutulmaktadır ve tam 3 yıldır da kendisinden herhangi bir haber alınamamaktadır. Ne avukatları, ne ailesi ne de halk, Abdullah Öcalan’dan herhangi bir haber alamamaktadır. Buradan devlet terörü uygulayan Erdoğan’ı kınıyoruz.”

Yürüyüşçüler Fransa’nın tarihi kentlerinden olan Soissons kenti ile devam eden yürüyüş Strasbourg’a ilerlemeye devam ediyor. SOİSSONS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.