Pazarcık ve Elbistan'da halk buluşmaları

  • Bazarcix'ta depremzedelere seslenen DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Onlarla helalleşme yok, hesaplaşma var" dedi.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mereş’in (Maraş) Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Bazarcix İlçe binası olarak kullanılan konteynerın önünde yapılan buluşmaya, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Mereş milletvekili adayları Hüseyin Eroğlu, Ayşegül Demiroğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Seçmenlere Kürtçe seslenen DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, depremin değil, ihmaller ve faşist zihniyetin öldürdüğünü kaydetti. Öztürk, “Bu kadar insanımız öldü, bunun nedeni 21 yıllık iktidardır. Onlarla helalleşme yok, hesaplaşma var. Mereş, Semsûr, Dîlok’ta helalleşme istiyorlar ama bu mümkün değildir. Bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Bununiçin bir oy kemal Kıçıldaroğlu'na, bir oy Yeşil Sol Parti'ye” dedi.

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar da "İnsanlar açken İHA ve SİHA üretimini söylüyorlar. Bize bu hayatı reva görüyorlar ama kazanacağız. Adresimiz ağacımız. Parlamento güçlü olmak her birimizin güçlü olması demek. Şimdiye kadar yürüttüğümüz mücadele kazansın diye her birimiz sandığa ve oylar Yeşil Sol'a. Hepimizin yolu açık olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Öztürk ve Uçar’ın aralarında bulunduğu heyet, Mereş’in Elbistan ilçesine geçti.  MARAŞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.