Petrol hesabı mahkemede bitecek

Dünya Haberleri —

Irak petrol sahaları

Irak petrol sahaları

  • Irak hükümeti yasaları ve anlaşmaları ihlal ederek Türkiye dahil yabancı devletlere petrol satan KDP’ye karşı hem Bağdat’ta hem de Paris’te dava açtı. Paris’teki davada Türkiye aleyhine karar çıkması bekleniyor.

Irak Petrol Bakanlığı, Federe Kürdistan Bölgesi'nde faaliyet gösteren petrol şirketlerine dava açtı. Irak Ticaret Mahkemesi, bakanlığın başvurusunu ele almak üzere Pazar günü Bağdat'ta toplanacak. Merkezi hükümete bağlı petrol pazarlama şirketi SOMO’nun genel müdürü Ala Yasri ise "Bağdat, petrol satışları ve gelirlerin paylaşımı konusunda Uluslararası Adalet Divanı'na da şikayette bulunmayı planlıyor" dedi. 

Türkiye aleyhine karar çıkabilir
Ala Yasri, Paris’teki mahkemede önümüzdeki Ağustos’ta Türkiye aleyhine bir kararın çıkmasını beklediklerini söyledi. Yasri, kararın ardından Türkiye'nin derhal petrol ihracatını durdurması ve Irak'a tazminat ödemesi gerektiğini de ekledi. 
Irak devleti, Haydar el-Abadi hükümeti döneminde, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye üzerinden yaptığı petrol satışınını durdurulmasını isteyerek, Türkiye aleyhine Paris mahkemesinde dava açmıştı. BAĞDAT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.