Piyonlarına değil sahiplerine uygulayın

Dünya Haberleri —

Ahrar el Şarkiye çete grubu

Ahrar el Şarkiye çete grubu

  • ABD, Türkiye himayesindeki Ahrar el Şarkiye çete grubunu yaptırım listesine aldı. Hevrîn Xelef’in katilleri olan bu çete grubuna yaptırım kararı alınırken, hamisi olan Türk devletine ise dokunulmuyor.

 

ABD, Türk devletine bağlı radikal islamcı çete grubu Ahrar el Şarkiye’yi yaptırım listesine aldığını açıkladı. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Af Örgütü raporlarında “Suriye’de birçok savaş suçu” işlediği belirtilen bu çete grubu Türk devleti himayesinde varlık gösteriyor.

12 Ekim 2019'da vahşice katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’in de katilleri olan Ahrar el Şarkiye çeteleri, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal sürecinde de aktif rol oynadı.

Türk işgali ve savaş suçlarına göz yuman ABD, Ankara yönetimine bağlı Ahrar el Şarkiye’yi yaptırım listesine alarak çelişkili bir politika izliyor. Karara göre Ahrar el Şarkiye’nin varlıkları donduruldu, ABD bağlantılı kişi ile kurumlara bu örgütle işlem yapma yasağı getirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Bu yaptırım kararları, Suriye’nin kuzeybatısında şiddet olaylarının arttığı bir dönemde alındı” ifadeleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.