PKK coşkusu sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Avrupa'nın birçok kentinde bir araya gelen Kürtler ve dostları PKK'nin 45. kuruluş yıl dönümünü coşkulu etkinlikler ile kutluyor. Upsala, lion, Darmstadt, Dortmund, Linz, Freiburg ve Saarbrücken'de yapılan kutlamlarda Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. 

İsveç, Fransa, Avusturya ve Almanya'da yapılan kutlamalarda binler bir araya geldi. Bu yıl yapılan Partiya Karkerên Kurdistan'ın (PKK) 45. kuruluş yıl dönümü kutlamaları Kürt yurtseverlerini ve enternasyonalist Apocuları bir araya getiriyor. Etkinliklerin yapıldığı salonlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin resimleri ile donatılırken, PKK bayrakları her yerdeydi. 

Evrenselleşerek büyüyoruz   
İsveç'in Uppsala kentinde PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü yüzlerce kişinin katılımı ile kutlandı. PKK ve PAJK bayrakları ile donatılan salonda kutlamaların açılış konuşmasını NCDK Eşbaşkanı Menice Yiğit Yıldırım yaptı. Ardından kutlamaya gelenlere hitaben bir konuşma yapan Siyasetçi Celalettin Delibaş, PKK’nin tarihini kısaca anlattı. Delibaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması ile PKK’nin evrenselleştiğini kaydederek, "PKK’nin kuruluşu Kurdistan ulusal kurtuluş mücadelesiyle sınırlı kalmadı, Serok Apo’nun paradigmasıyla PKK evrenselleşti. Dünyanın dört bir yanında PKK’nin, Kürt halkının dostları var. Dünyanın hemen her tarafından dostları, Rêber Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün hamlesini yükseltiyorlar” şeklinde konuştu.
Gecede sanatçılar Evin Akbaş, Dilşad Hewlêrî, Kewê, Beser Şahin ve Kawa sahne aldı. Amed yöresinin değişik oyunlarını sergileyen Govend ekibi, beğeniyle izlendi.

Lyon Diriliş’i kutladı
Fransa’da da bir haftadan fazla bir zamandan beri devam eden “Diriliş Bayramı” kutlamalarının son adresi Lyon ve Grenoble kentleriydi. Lyon Demokratik Kürt Toplum Merkezinin organizesi ile yapılan kutlamalar şehitler için saygı duruşu ile başlarken, açılış konuşmasını CDK-F adına Mehmet Dağ yaptı. PKK’nin 45 yıllık mücadelesinin yarattığı halk ve devrim gerçeğine dikkat çekilen konuşmada Rebêr Apo’nun paradigmasının sınır tanımadığına dikkat çekildi. Kutlamada MLKP’nin gönderdiği kutlama ve dayanışma mesajı okundu. Konuşma ve mesajlar sonrası Meral Alkan ve Engin Xelîkan sahne aldı. 

PKK halktır, yasaklanamaz
Avusturya’nın Linz kentinde “Diriliş Bayramı” kutlamaları için bir araya gelen Kürtler ve dostları Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler anısına gerçekleştirdikleri saygı duruşu ve Ey Reqîb marşı ile kulamaya başladı. Gecede Berfin Aktay, Rizgar Alkan, Koma Dem, Cevdet Halim, Agît ve İbrahim Dersim sahne aldı.
Avusturya Ciwaka Azad Eşbaşkanı Ahmet Zirek, PKK’nin mücadele tarihini anlattığı konuşmasında, PKK’nin bir milat olduğunu dile getirdi. Zirek, "Geçmişte de Kürtlerin isyanları, direnişleri vardı. Ancak PKK ve Rêber Apo'nun önderliği dört parça Kurdistan halkı tarafından benimsendi ve gelişti” dedi. Zirek konuşmasını "Bazı Avrupa devletleri PKK 'yi yasaklamaya çalışıyor. Oysa PKK biziz, PKK halktır halk da burada. Halkımız partisini sahiplendikçe PKK'de, Önder Apo'da var olacaktır" diyerek bitirdi. 

Almanya’da 3 kentte kutlandı
Almanya'nın Darmstadt, Saarbrücken, Freiburg ve Dortmund kentleri de PKK’nin 45. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde bir araya gelen çok sayıda Kürt ve dostları coşkulu kutlamalar düzenledi. Almanya’daki kutlamalarda PKK yasağının kabul edilmediği ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dikkat çekildi. 
Saarbrücken’de TJK-E organize ettiği etkilik, Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşuyla başladı. PKK tarihinin anlatıldığı sinevizyon gösterimini ilgi ile izlendiği kutlamalarda sık sık "Bijî Serok Apo", "Jin Jiyan Azadî" ve "Bijî Berxwedan" sloganları atıldı. Hozan Aydın, Nuarin ve Koma Newda sahne aldı. 
Dortmund Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından PKK’nin 45. yıl dönümü nedeniyle kutlama organize edildi. DKTM’de bir araya gelen Kurdistanlılar salonu PKK’nin 45’inci yılını kutlayan bir pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanı sıra özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin fotoğrafları ile süsledi. Çocuk korusunun seslendirdiği şarkılar ile Peyvan Arjîn, Jiyan, Haki Botan, Zahîr Loran ve Sercan Kobanê sahne aldı.
Darmstadt’ta 45. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları, DTK ve TJK-E tarafından organize edildi. Şehitler için saygı duruşu ile başlayan etkilikte PKK’nin kuruluş yılları ve mücadele tarihi konulu sinevizyon gösterimi vardı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Kürt halkının bugünkü tüm kazanımlarının kuruluş döneminin sarsılmaz iradesinin bir sonucu olduğuna dikkat çekildi. Etkinlikte sanatçılar Berfê, Ayde, Erkan, Koma Azad ve Koma Bezar sahne aldı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.