Planları boşa çıkarmalıyız

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Silêmanî’de eylemlere öncülük eden kadınlar, Kürdistan’ı işgal etmek isteyenlerin planlarını boşa çıkarma çağrısında bulundu.

TEWAR PÊNCAWÎNÎ / NÛJINHA-SILÊMANÎ

Türk devletinin KDP işbirliği ile 17 Nisan’da Başûrê Kurdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırılarına tepkiler artıyor. İşgal saldırılarına karşı eylemlere öncülük yapan Silêmanîli kadınlar yaptıkları eylemlerle tavrını ortaya koyarken, herkesi ihanete karşı alanlara çıkmaya çağırdı.

.
Zuhre Kerim

KDP sürekli ihanet çizgisinde

Gerilla annesi olan Zuhre Kerim, KDP’nin Kürtlere ihanet ettiğini ifade ederek, “KDP, Türk devletinin Güney Kürdistan halkı arasına girmesi için ona yol açıyor. KDP ihanet ediyor. Gaz ve değerlerimizi satıyor. Toprağımızı satıyor. Biz haklı davamızı ve Kürt halkını destekliyoruz. Herkesin gerillaya ve Kürt halkına destek olmasını istiyorum. İmamlar, camilerde halkı işgal konusunda bilinçlendirecek konuşmalar yapmalıdır. Bu saldırılar sadece gerillaya yönelik değildir. Aynı zamanda tüm Kürt halkına yöneliktir. İşgalci Türk devleti, Osmanlı halifeliğini canlandırmak istiyor. KDP yetkilileri Türkiye’ye giderek onlarla toplantı düzenliyor. Türkiye’yi dostu olarak görüyor. Bu KDP’nin yaptığı ilk şey değildir. Kürt halkının tarihinde KDP sürekli ihanet içerisindedir” dedi.

.
Herêz Ahmed

Türkiye elini çeksin

Genç kadınlara gerillaya sahip çıkma ve işgale karşı tavırlarını ortaya koyma çağrısında bulunan kadınlardan Herêz Ahmed ise, “Kürdistan’ı işgal etmek isteyenlerin planlarını boşa çıkarmamız gerekir. KDP ve işgalci Türk devleti, PKK’nin Kürtlere karşı olduğunu söylüyor. Bu doğru değildir. Gerilla dağlarda bizim için mücadele ediyor ve topraklarımızı savunuyor. Türk devleti saldırılarla bizi bitirmek istiyor. Türkiye yönetiminin kısa sürede düşmesini ve topraklarımızdan elini çekmesini umuyoruz” diye konuştu.

.
Fatma Sileman

Topraklarımızı savunacağız

Efrin Bölgesi Kongra Star Koordinasyon üyesi Fatma Sileman ise Türkiye’nin saldırılarını kınayarak konuşmasına başladı. Kadınlara seslenerek dünyanın dört bir yanında eylemlere katılmalarını isteyen Fatma Sileman, “Efrin, Güney veya Kuzey Kürdistan olsun fark etmeksizin her zaman her yerde alanlarda olacağız. İşgale karşı duracağız. Mücadele ve direnişimizle düşmana karşı savaşacağız ve tepkilerimizi daha da arttıracağız. Kim olursa olsun toprağımıza ve kadına yönelik tacizi hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Direnişi büyüteceğiz ve şehitlerin, Önder Apo’nun yolundan gideceğiz. Tüm bölgelerimizi özgürleştirinceye kadar ve işgalcileri yeninceye kadar durmayacağız” şeklinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.