Polis fuhuş salonu işletiyor

  • Emniyet İstihbarat elemanı polislerin, Van’da fuhuş yapılan masaj salonunun ortakları olduğu ortaya çıktı. Salonun eski çalışanı S.A., istinhbaratçı polislerin kadınlara tecavüz ederek fuhuşa zorladığını söyledi. 

DİNDAR KARATAŞ/MA/VAN

Van’da, 21 Ocak’ta fuhuş operasyonu kapsamında bir masaj salonuna baskın düzenledi; 2’si ‘kamu görevlisi’, 6 kişi gözaltına alındı. Emniyet tarafından yapılan açıklamada, aramalarda ampul süsü verilen bir de gizli kamera ele geçirildiği duyuruldu. Emniyet açıklamasının ardından bahsi geçen 2 ‘kamu görevlisi’nin polis olduğu ortaya çıktı. 

Masaj salonunda daha önce çalışan bir kadın, Emniyet’e verdiği ifadede; salonun 2 ortağının polis olduğunu, yapılacak herhangi bir operasyonun bilgisini önceden alarak önlem aldıklarını, polislerin salonda çalışan kadınlara tecavüz ettiğini ve fuhuşa zorladığını söyledi. S.A. isimli kadının 19 Ağustos 2021’de Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği ifade de polis İbrahim Y.’nin fuhuş yapılan masaj salonunda ortaklık payının yüzde 40 olduğunu ve istihbarattan polislerin de işin içinde olduğunu söyledi.

Fuhuş merkezlerine ortak

S.A. ifadesinin devamında, İbrahim Y. adlı polisin fuhuş yapılan başka bir yere daha ortak olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Ortakların tamamı bu durumdan haberdardır ve bu yüzden polis baskınına karşı önlem almaktadırlar. Sıklıkla masaj salonuna gelmektedir. Çalışan masözlerle cinsel birlikteliği vardır. Fuhuş konularını kendisine sıklıkla anlatmam üzerine beni işten çıkarttı. Ben ve diğer masöz kızları; ‘benim Van’da sözüm geçer sizleri hiçbir masaj salonunda çalıştırmam’ diyerek tehdit etti. Payına düşen parayı nakit olarak alıyor.” 

Diğer ishibaratçılar da 

S.A., başka polislerin de fuhuşun içinde yer aldığını; Van’da istihbaratta görevli Serdar ve Volkan P. isimli polislerin İbrahim Y. adlı polisin samimi arkadaşı olduğunu, bu nedenle sıklıkla fuhuş yapılan yere geldiğini kaydetti. S.A., ifadesini şöyle sürdürdü: “Serdar, çalışan masöz kızlar ile cinsel birliktelik yaşamaktadır. İstihbaratta çalıştığı için masaj salonuna gelen müşterilerin bilgilerine bakarak polis olup olmadığı hakkında haber vermektedir. Görüşmelerini whatsapp isimli program üzerinden yapmaktadır.”

Gelip tecavüz ediyorlar

Polislerden Volkan P.’nin masaj salonuna müşteri olarak geldiğini ve işe yeni başlayan masözleri işten atmakla tehdit ederek tecavüz ettiğini söyleyen S.A., karşı koyan kadınların işine son verildiğini kaydetti. Öte yandan olayda adı geçen üç polisin tutuklanıp tutuklanmadıkları öğrenilemezken, işletmenin ortakları E.B. ve C.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.