Polisin cümleleri, gizli tanık ifadesi 

  • Kobanê Davası’nda kumpası anlatan Gültan Kışanak, “Polis araştırma tutanağının altına 25 Kasım 2019 tarihini atmışlar. ULAŞ’ın beyanı 4 Mart 2020. Sami Baran, 12 Aralık 2019. Cümle cümle aynı olan ifadeler nasıl olur da kolluğun araştırma tutanağında aylar öncesinde yer alır” diye sordu.

 

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek 22’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 10. duruşması, 8. gününde Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görüldü. Dün konuşması yarıda kalan Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden SEGBİS ile duruşmaya bağlanan Gültan Kışanak, “Bu yargılama bir hukuksuzluklar zinciri olarak devam ediyor. Yaptığınız her işlem hukuksuzluk zincirine ekleniyor ve bir hukuksuzluklar silsilesi oluşuyor. Bu zincir yığınının altında bize bu kumpası kuranların kalacağına yürekten inanıyorum” dedi. 

Kışanak, şunları söyledi: “Gizli tanıklar da var demiş kolluk. 3 tane tanık beyanı koymuş ve araştırma tutanağının altına 25 Kasım 2019 tarihini atmışlar. Ardından savcı ise bu tutanağı okumuş ve iddianameye çevirerek dosyaya eklemiş. ULAŞ’ın beyanı 4 Mart 2020… Araştırma tutanağından tam 4 ay sonra. 4 ay sonra ULAŞ isimli bir gizli tanık çıkacak ve benimle ilgili ifade verecek. Açıkça Ankara’da soruşturmayı yürüten savcı, oraya bunları yazdırmış sonra da buna uygun bir gizli tanık bularak, oraya eklemiş. Gül Tanrıverdi’yi de oraya yazmışlar. Benim hakkımda bu ifadeleri verecekleri nereden biliniyordu?    

Sami Baran, 12 Aralık 2019’da ifade vermiş yani araştırma tutanağından 20 gün sonra. Sizin tebliğ ettiğiniz, tarihler ve bilgilerden bahsediyorum. Birebir cümle cümle aynı olan ifadeler, nasıl olur da kolluğun araştırma tutanağında aylar öncesinden hazırlanır? Var mı cevabınız? Ya bana cevabını verin ya da belgeleri davadan çıkarın. Artık tutuklama gerekçesi yapmayın. Bu belgeler çok açık ve net kumpasın kayıtlı tarihidir. Demokratik Kürt siyasetini, halklarımızın kardeşçe yaşamasını bertaraf etmek istiyorsunuz. O zaman hakim ‘böyle belgeler çıksın istifa ederim’ dedi. Belgeleri size sunuyorum. Kollukların akıbetini araştırırsanız, ucunun nereye çıkacağı belli.”  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.