‘Rêber Apo’yu özgürleştirmek sorumluluğumuz’

Kadın Haberleri —

TJK-E

TJK-E

  • TJK-E yaptığı yazılı açıklamayla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73. doğum gününü kutladı. “Direnenler olarak faşizmi kesin yenilgiye götüreceğiz” belirten TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirme sorumluluklarının olduğunu kaydetti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ı yazılı açıklamayla kutladı.

4 Nisan’ı “Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü toplumun doğuş günü” kabul eden TJK-E açıklamasında, “Rêber Apo, yaşamı boyunca 4 Nisan doğuş gününe kazandırdığı büyük anlam ve değerlerle, bizlere hakikat savaşını nasıl yürütmemiz gerektiğini öğretmiştir. Fiziki doğuşların, özgür bir yaşamın, toplumun ve kişiliğin yaratılmasıyla anlamlı ve değerli olabileceğini öğretmiştir” dedi. 

4 Nisan eril sistemi aşma günü

Büyük doğuşların; zihniyet ve vicdandan başlamak üzere, “Köleliğe karşı özgürlüğün, sömürüye karşı demokrasinin, iktidarcılığa karşı eşitliğin yaratılmasıyla” sağlanabileceğini belirten TJK-E, 4 Nisan’ı “İktidarcılığı, faşizmi, her türlü sömürüyü, erkek egemenlikçi sistemi aşma günü” olarak tanımladı. 

TJK-E açıklamasında şunları kaydetti: Rêber Apo, 73. doğuş gününü, faşist AKP-MHP rejiminin ve onları destekleyen Batılı devletlerin ortaklığıyla uyguladığı ağır tecrit altında karşılamaktadır. Bu insanlık dışı, ağır tecrit ve baskı politikalarına karşı ise tarihi, büyük direniş ve mücadele yürütmektedir. Faşizme karşı asla boyun eğmemiş, özgürlük duruşunu tüm insanlık için hep yükseltmiştir.

Her günü doğuş günü yapacağız

TJK-E açıklamasında faşizme karşı mücadeleyi yükselteceklerinin sözünü vererek, “Soykırım saldırıları karşısında Rêber Apo ile birlikte, her günümüzü 'Özgürlük Zamanı' hamlesi kapsamında 4 Nisan ruhuyla yeniden doğuş günü yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Faşizmi kesin yenilgiye götüreceğiz

4 Nisan’ı, 8 Mart ve Newroz coşkusuyla karşıladıklarını beyan eden TJK-E, “Kadınlar öncülüğünde yapılan 4 Nisan kutlamaları mücadelemizin tüm yıla yayılmasıyla devam edecektir” dedi.

AKP-MHP rejiminin ve onların destekleyicisi olan güçlerin uyguladığı soykırım siyasetini parçalayacaklarını belirten TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirme sorumluluklarının olduğunu kaydetti.

“Direnenler olarak faşizmi kesin yenilgiye götüreceğiz” diyen TJK-E son alarak şunları kaydetti: Başta Kürdistanlı kadınlar olmak üzere herkesi; 4 Nisan’ı ‘Rêber Apo’nun, kadınların, halkların özgürlüğünü sağlama zamanı’ hamlesi ruhuyla karşılamaya, özgürlük ve demokrasi mücadelemizi yükselterek kutlamaya çağırıyoruz.

Bir kez daha; 4 Nisan doğuş günü Rêber Apo’ya, yine kutsal ve direngen analarımız başta olmak üzere tüm kadınlara ve halkımıza kutlu olsun diyoruz.

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.