Riseup4Rojava ile DefendKurdistan’dan Paris çağrısı

.

.

  • Riseup4Rojava ile DefendKurdistan ağları, tüm enternasyonalist ve anti-faşistleri Kürt halkının yanında durmak için Paris’e çağırdı. Bu gün saat 12:00’de gerçekleşecek merkezi mitinge çağrıda; “Bizim için bu saldırıların tek bir anlamı olabilir; daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde mücadele etmek” dendi. 

Riseup4Rojava ile DefendKurdistan ağları ortak bir açıklamada bulunarak, Paris'teki Place de la Republique'de gerçekleştirilecek kitlesel protestoya katılım çağrısı yaptı.

Açıklama şöyle:
“Birkaç saat önce Paris'in merkezinde bulunan Kürt Ahmet Kaya Kültür Derneği silahlı bir saldırının hedefi oldu. Silahlı bir saldırgan Kürt toplum merkezinin önünde, bir Kürt restoranında ve bir berber dükkanında insanlara ateş açtı. Şu ana kadar üç kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda yaralı var. Sadece görgü tanıklarının kararlı ve cesur çabaları sayesinde suikastçı etkisiz hale getirilmiş ve polise teslim edilmiştir.
Suikastın tesadüf olmadığına dair birçok gösterge var. Katliamın gerçekleştiği yerden sadece birkaç metre ötede, Türk gizli servisine bağlı bir kiralık katil, yaklaşık on yıl önce üç Kürt devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i katletmişti. Öldürülen üç aktivistin anısına bu yıl yapılacak gösterinin hazırlık toplantısının tam da cinayetin işlendiği saatlerde yapılmış olması şüphe uyandırıcıdır. Kısa bir süre önce Türk faşizminin temsilcileri defalarca Kürt Özgürlük Hareketi aktivistlerine ve sempatizanlarına özel olarak saldırmak ve onları öldürmekle tehdit etmişti.

Bizim için bu kanlı saldırı, Türk faşizmi ve müttefiklerinin genel savaşından ayrı görülemez. Bu saldırı, Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'da da Kürt karşıtı bir politikanın sonucudur ve 2013'teki sözleşmeli cinayetin devamı niteliğindedir. Türkiye'nin Güney Kurdistan ve Rojava'da hava saldırıları, insansız hava araçları ve kimyasal silahlarla acımasızca yürüttüğü saldırı savaşı ve dün Federal Almanya'da yapılan ev aramaları, Kürt siyasetçi Tahir Koçer'in Alman güvenlik güçleri tarafından tutuklanması ve bu sabah Türkiye'de Kürt siyasetçilerin kitlesel olarak tutuklanması, Paris saldırısının son sonucu olan Kürt karşıtı imha konseptinin bir parçasıdır. Avrupa devletlerinin bu konsepti desteklediği gerçeği, bugün Fransız polisinin Marsilya ve Paris'teki barışçıl göstericilere yönelik ölçüsüz ve utanmaz saldırılarıyla bir kez daha kanıtlanmıştır.

Kürt yoldaşlarımız bugün saat 12:00'da Paris'teki Place de la Republique'de kitlesel bir gösteri çağrısında bulundu. Riseup4Rojava & Defend Kurdistan ağları olarak tüm enternasyonalist ve anti-faşistleri Kürt halkının yanında durmaya ve bugün Paris sokaklarına çıkmaya çağırıyoruz!

Bizim için bu saldırıların tek bir anlamı olabilir: Daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde mücadele etmek. Bu zalim saldırı, Kürt özgürlük hareketi aktivistlerinin kriminalize edilmesi, zulme uğraması ve öldürülmesi cevapsız kalmayacaktır. Sorumlunun kim olduğunu biliyoruz!

Yaşasın Kurdistan'daki direniş!

Yaşasın dağlardaki gerillaların ve Rojava'daki savunma güçlerinin direnişi!

Yaşasın Avrupa sokaklarındaki direnişimiz!

#SmashTurkishFascism”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.