RJAK yöneticilerinden haber yok

Kadın Haberleri —

.

.

  • RJAK Sözcüsü Soma Ferhed, Şengal Katliamı anmasına katılan üyelerinin alıkonulmasının kadın mücadelesine yönelik saldırı olduğunu söyledi. 

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) üyeleri, DAİŞ’in Şengal’e yönelik 3 Ağustos 2014’te saldırıları sonucu yaşanan 73’üncü fermanın yıldönümünde gerçekleştirilen anma etkinliği sonrası, Başûrê Kurdistan’ın Hewlêr kentinde KDP asayişi tarafından alıkonuldu. 
RJAK Sözcüsü Soma Ferhed, yöneticileri Xewla Mihemed Hesen ve Ciwana Ebdulbaqî ile üyeleri Seyran Ehmed Hesen’in Şengal Katliamı’nın yıldönümünde alıkonulmalarına dikkat çekerek, uygulamanın kadın mücadelesine yönelik bir saldırı olduğunu kaydetti.
Üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasının yürüttükleri çalışmalara yönelik gözdağı olduğunu söyleyen Ferhed, şimdiye kadar üyelerine dair bilgi verilmediğini belirtti. 
Soma Ferhed, yapılan uygulamaların Şengal katliamını gerçekleştirenlerle aynı olduğunu vurgulayarak, “Kimsenin Şengal’le dayanışma içinde olmasını istemiyorlar. Bu siyaset bütün Başûrê Kurdistan’a da dayatılıyor. Şengal’de yaşananlar kadınları hedef alan saldırılardı. Kadınları satan, katleden zihniyete karşı Şengal’de olmamız gerekirdi” açıklamasında bulundu. 
Geçen perşembe günü KDP asayişi tarafından alıkonulan üç kadın siyasetçi hakkında KDP yetkilileri bir açıklamada bulunmazken, alıkonulan kadın siyasetçilerin nerede tutulduğu bilinmiyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.