Rojava'ya saldırı durmadı

Merenaz’da yıkılan evler

Merenaz’da yıkılan evler

  • Türk devletinin savaş uçakları, SİHA'lar ve yerden de topçu atışlarıyla Rojava'da sürdürdüğü saldırılar ikinci haftasında. 

AKP-MHP-Ergenekon yönetimindeki Türk devletinin Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye'ye karadan işgal tehdidi eşliğinde sürdürdüğü hava saldırıları ve topçu atışları devam ediyor. Yerleşim yerleri ve altyapı tesislerini hedef alan saldırılara rağmen halk, bulunduğu alanları terk etmiyor. 

QSD, işgalci Türk devletinin 26 Kasım’daki saldırıların bilançosunu açıkladı. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, 19 Kasım'dan beri devam eden saldırılardan dolayı hizmet kurumları ve yurttaşların arazilerinde büyük maddi hasarlar meydana geldiğini bildirdi. 

25 Kasım gecesi düzenlenen saldırılar şöyle:

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir: Um El Kêf, Gozeliyê, Dirdara, Tewîla ve Til Tewîl köylerine 15 obüs atıldı.

Zirgan: Til El Werd, Esediyê ve Bobî köyleri, 6 obüsün yanı sıra doçkalarla vuruldu.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê: Ziyaret, Zormixar, Til Ehmed Mûnîr, Goran, Xirbîsan köyleri ile Şiyûx Foqanî beldesi 12 havan topuyla hedef alındı.

Girê Spî: Hoşan, Evdokê, Sifiyan ve Til Xan köyleri obüs, havan ve tanklarla bombalandı.

Eyn Îsa: Fatisa köyü 10 obüs topuyla saldırıya uğradı.

Minbic: Qert Wêran köyü 2 obüs topuyla hedef alındı.

Basın İrtibat Merkezi'nin açıklamasına göre 26 Kasım'daki saldırıların detayları ise şöyle:

EFRÎN BÖLGESİ

Şewarqa, Tinib, Tatmaraş, Malikiyê, Merenaz, Elqemiyê, Meyasê, Soxaneke, Bêne, Aqîbê, Qinêtira, Til Enab, Samûqa, Til Madîq, Şêx Îsa, Bêlûniyê, Minnix, Til Ecar, Zîwan, Şealê, Seddê köyleri ile Til Rifet ilçesi 311 obüs, 117 havan ve 5 tank mermisiyle bombalandı.

Şehba bölgesi: Til Madîq köyünde Türk çetelerinin saldırı girişimi oldu. Savaş uçakları ise Şewarxa köyünü ve Minix Havaalanı’nı bombaladı. Minix, dün hedef alınan yerler arasındaydı.

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir:Ebûş, Şêx Elî, Dirdara, Gozeliyê ve Til Leben köyleri 11 obüsle hedef alındı.

Zirgan: Til El Werd, Xirbe Şiyîr, Rabîat, Zihêriyê, Bobî, Esediyê ve Kura köyleri 15 obüs ve 3 havan topunun yanı sırada doçkalarla da bombalandı. İşgalci Türk devletine bağlı çeteler, saldırı için önceki gün sabah saatlerinde Zirgan’a bağlı Evdilhey üssünde toplandı. QSD, çetelere karşı saat 04.30 sıralarında operasyon düzenledi; 2'sini öldürdü, 6'sını da yaraladı. 

Dêrik: Eyn Dîwar, Xerazreşk köyleri ile Sêmalka Sınır Kapısı’na obüslerle saldırı düzenlendi.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê: Xerîb, Beyadê, Çariqlî, Ziyaret, Qeremox Zorava, Zormixar, Gulteb, Cîşan, Siftek, Izahê köyleri, Dawûd mezrası ve Şiyûx Foqanî beldesi obüs ve havanlarla hedef alındı. Çariqlî köyündeki saldırıda Şam hükümetinin bir askeri yaralandı.

Girê Spî: Evdokê, Dibis, Hoşan, Xan, Qertel köyleri ve Eyn Îsa Kampı havan ve doçkalarla hedef alındı.

Eyn îsa: Fatsa köyüne 5 obüs atıldı.

Minbic: Qert Wêran, Toxar köyleri ile Elhemam dağları, 7 havan ve 4 obüs topuyla bombalandı.

Tirwaziyê: Um El Beramîl ve Kenterî beldelerine 6 tank atışı yapıldı. 

Merenaz’da yıkılan evler

Türk devletinin Şera’nın Merenaz köyüne yönelik bombardımanı sonucu meydana gelen yıkım görüntülendi.

Türk savaş uçakları, önceki gece Şera ilçesine bağlı Şewarxe köyünü yoğun bir şekilde bombaladı. Bombardımanla eş zamanlı olarak Efrîn Bölgesi’nde de SİHA ve savaş uçağı hareketliliği yaşandı. Yaklaşık bir saat süren bombardımanın ardından, gece saat 01:00 sıralarında saldırı alanları genişledi, Minix Havaalanı ve Şera’nın Merenaz köyü hedef alındı. Bombardımanın ardından Merenaz köyüne ulaşan ANHA muhabiri, saldırıların ardından yıkılan evleri görüntüledi.

Kobanê’de bir çocuk yaralandı

Türk devletinin, Kobanê’nin Kurdan Mahallesi’ni bombalaması sonucu bir çocuk yaralandı.

Kobanê’nin doğusundaki Kurdan Mahallesi’ne yapılan saldırıda 12 yaşındaki Mecdar Mihemed adlı çocuk yaralandı. Yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı.

Türk devleti, Kobanê’nin doğusundaki Xerbîsan ve Qeremox köyleri ile batısındaki Çariqlî köyüne topçu atışlarını sürdürdü. 

Aynı saatlerde Zirgan'ın kuzeyindeki Um Heremlê, Dad Ebdal ve Bobî köyleri de hedef alındı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.