Rojbaş desteğinizi bekliyor

Kültür/Sanat Haberleri —

.

.

  • Yönetmen Özkan Küçük’ün Kürt tiyatrosunun son 25 yılını anlatan filmi “Rojbaş” için yeni bir kampanya başlatıldı. 

90’lı yılların başında MKM’nin kuruluşuyla modern anlamdaki Kürt tiyatrosunu başlatan sanatçıların yaklaşık 25 yıl sonra bir araya gelişini konu edinen Rojbaş adlı film için dijital mecrada yeni bir kampanya başlatıldı. Filmin kurgu, müzik, ses ve renk işlemlerini kapsayan post prodüksiyon aşamasındaki giderlerin bir kısmını karşılamayı hedefleyen kampanya, 18 Ekim 2022 tarihine kadar hedeflediği 95 bin TL’lik bütçeye ulaşmayı hedefliyor. 

Filmin yönetmeni Özkan Küçük, kampanyanın çağrı metninde “Filmin ilk çalışmalarına başlarken fongogo kampanyası ile ulaştığımız kitlesel destek filmin çekilmesinde çok belirleyici bir motivasyon kaynağı oldu. Aslında filmin ilk bütçesi de o küçük küçük desteklerden oluşan o minicik şeydi. Miktardan ziyade ne kadar çok insanın bu filmin yapılmasını istediğini anladığım bir göstergeydi o destek kampanyası. Filmin şimdiye kadarki tüm hikayesi böyle küçük destekler ve dayanışmalardan ibaret işte. Filmi özel kılan bir şey bu” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında “Neden film gerçekten çok ortaklı olmasın?” diye soran Küçük, “Önce pandemi, ardından da içine girdiğimiz ekonomik zorluklar hepimizi bir yıl önceye göre daha da yoksullaştırdı. Bu nedenle yeniden bir kampanya başlatmaya karar vermekte zorlandım. Önceki kampanyamızda o kadar çok kişi küçük küçük desteklerde bulunmuştu ki, gerçekten kitlesel bir kampanyaya dönüşmüştü. Ancak şimdi bu kitle elindekileri iyice yitirdi. Bu nedenle tekrar onlardan destek istememin doğru olup olmadığını çok düşündüm. Ve de önceliği sinema fonları ve benzeri fonlara başvurular yapmaya verdim ancak beklediğim desteği fonlar üzerinden elde edemedim. Son çare olarak yine filmi görmeyi en çok isteyen insanlardan, sizlerden destek istemeye, kitlesel fonlamaya geri döndüm” diyerek yeniden destek istemenin zorluklarını anlattı. 

Destekçilerin film ortaklığının sağladıkları destek miktarına göre değişeceği belirtilen kampanyanın ayrıntılarına “https://odul.fongogo.com/Project/rojbash---post-produksiyon” linkinden ulaşılabilir. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.