Rojbin’e 15 yıl hapis istemi

Sevil Rojbin Çetin

Sevil Rojbin Çetin

  • Köpekli işkenceye maruz kalan TJA aktivisti Sevil Rojbin Çetin’in yargılandığı davada 15 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Köpekli işkenceye maruz kalan TJA aktivisti Sevil Rojbin Çetin’in yargılandığı davada 15 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Amed’de 2020 yılında gözaltına alındığı sırada köpekli işkenceye maruz bırakılan Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti ve HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Sevil Rojbin Çetin hakkında açılan davanın karar duruşması, Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde  görüldü. Çetin hakkında “örgüte üye olduğu” iddiasıyla görülen duruşmaya, Rojbin’in yakınları ve avukatı katıldı. 

Duruşmaya bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Rojbin, önceki savunmalarını yineledi. 

15 yıla kadar hapis istemi 

Tahliyesini talep eden Çetin için iddia makamı  "örgüte üye olmak" iddiasıyla üst sınırdan 15 yıla kadar hapis cezası istedi. Mütalaayı değerlendirmek için Rojbin'in  tutukluluk haline  devam kararı veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 24 Ocak 2023 tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında Diyarbakır’da 2020 yılında “İşkenceyle Mücadele ve İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü” olan 26 Haziran’da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Rojbin Çetin, köpekli işkenceye maruz kaldı. Rojbin’in gözaltı süresi üç kez uzatıldı. Rojbin, 11 gün süren gözaltı işleminin ardından “örgüte üye olmak” iddiasıyla sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.