Rusya’dan AİHM kararına ret

Dünya Haberleri —

.

.

  • Avrupa ülkeleri ile Rusya arasında devam eden Navalni krizi derinleşiyor. Rusya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Aleksey Navalni’nin derhal serbest bırakılması talebini kabul etmedi.

 

AİHM’in Navalni'yi derhal serbest bırakılması talebi Rusya tarafından reddedildi. Rus Adalet Bakanlığı, AİHM kararının hukuksuz ve temelsiz olduğunu belirterek, Rus hukukunda Navalni'nin serbest bırakılması için herhangi bir yasal neden olmadığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı da karara tepki göstererek, “Ülkemizin içişlerine müdahale ediliyor” diye belirtti.

Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında yaşanan Navalni krizi büyürken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan “ilişkileri sonlandırma” tehdidi gelmişti. Lavrov "Kendimizi dünyadan izole etmek istemiyoruz, ancak buna karşı donanımlı olmalıyız. Eğer barış isteniyorsa, savaşa da hazır olunmalı" diyerek sert mesajlar vermişti.

AB ise Navalni'nin tutuklanması nedeniyle ek yaptırım kararı almaya hazırlanıyor. 22 Şubat tarihinde yapılacak AB dışişleri bakanları toplantısında Rusya'ya ek yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı karara bağlanacak. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.