Rusya’dan İHA ve füzeli saldırı

Dünya Haberleri —

Kiev'e füze saldırısı

Kiev'e füze saldırısı

  • Ukraynalı yetkililer başkenti Kiev ve birçok kenti hedef alan Rusya’nın İHA ve füzeli saldırılarında ölü ve yaralıların oluğunu açıkladı. 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada "Dün gece Rusya Federasyonu özellikle Harkov, Herson, Mikolayiv ve Odesa bölgelerindeki şehirler olmak üzere 16 füze saldırısı yaptı" dedi. Açıklamada buna ek olarak Rusya'nın Ukrayna güçleri mevzilerine ve yerleşim yerlerine 61 hava saldırısı ve 52 roketli saldırı yaptığı duyuruldu. Açıklamada, "Maalesef ölü ve yaralı siviller var, yüksek binalar, evler ve diğer sivil altyapı hasar gördü" dendi. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıda kullandığı 35 İHA'nın ise hava savunma sistemlerince düşürüldüğü de duyuruldu.
Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko kentte saldırılarda kullanılan İHA'ların düşürülmesi sonucu enkazların beş kişiyi yaraladığını söyledi. Kliçko saldırılar sonucu bir yakıt deposu, evler, araçlar ve altyapıda hasar olduğunu açıkladı. Karadeniz kıyısındaki Odesa kentinde ise bir gıda deposuna füze isabet etmesi sonucu yangın çıktığı ve üç kişinin yaralandığı açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise 9 Mayıs’ın bundan sonra ülkesinde "Avrupa Günü" olarak kutlanmasına ilişkin kararnameyi imzaladığını duyurdu. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa kıtasında 9 Mayıs’ın "Avrupa Günü" olarak geleneksel şekilde kutlandığını hatırlattı. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.