Sandıkları Yeşil Sol koruyacak

Tülay Şakar

Tülay Şakar

  • Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, 25 bin 937 seçmenin kayıp olduğu Meletî’de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Partisinin olumlu tepkiler aldığını söyleyen vekil adayı Tülay Şakar, sandıkları kendilerinin koruyacağını belirtti.  

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mereş merkezli meydana gelen depremde Meleti, Dilok, Hatay, Semsûr gibi yerlerde çok fazla seçmenin başka kentlere göç etmesinden dolayı hareketli seçmenler için otobüsler tutarak, sandıklara gitme çağrılarında bulunuyor. Yeşil Sol Parti, depremin yaşandığı Meleti’de seçim güvenliğine dair çalışmalarını yoğunlaştırırken, kentte yeni seçmen sayısı ise 547 bin 104 olarak açıklandı. 

25 bin kayıp seçmen var

Mart 2019 seçimlerinden bugüne Meleti’de yüzde 10’luk bir seçmen sayısı değişimi yaşandı. Yine 2019-2023 tarihleri arasından giden seçmen 141 bin 829, kaybolan seçmen sayısı (ölüm, kaydını aldırmayan) 25 bin 937 olarak belirlendi. Kaybolan seçmen sayısı ise yüzde 4,62’e tekabül ediyor. Güncel oy kullanacak seçmen sayısı 547 bin 104 olurken, bir önceki seçimlerde 561 bin 663 seçmenin oy kullandığı tespit edildi. Seçmen sayısında yüzde 2,59’luk bir değişim görüldü. Gelen seçmen yüzde 17, giden seçmen ise yüzde 25.25 olarak görüldü. 

Yeşil Sol Parti Meletî 3. sıra adayı Tülay Şakar, seçmenlere oy kullanılması çağrısında bulundu. Seçim çalışmaları kapsamında Meleti’de sokak sokak, ev ev, çadır çadır gezdiklerini belirten Şakar, henüz olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadıklarını söyledi. Şakar, “İnsanlar oy vermezse dahi bizlere karşı tepkileri yok açıkça. Hatta onlarca insandan ‘sizler bizim yanımız da oldunuz. Sizler bizleri açlıktan kurtardınız’ sözlerini duyuyoruz. Çoğu insanların gösterdiğimiz dayanışmadan dolayı teşekkürleriyle de karşılaşıyoruz” dedi.

Örgütlü mücadeleden geliyoruz

Seçime az bir süre kala Yeşil Sol Parti, avukatlar ve özgür basın emekçilerine dönük operasyonlar ile provokasyonlara da dikkat çeken Şakar, “Partimiz her seferinde bu operasyonlarla yüz yüze kalmıştı. Yeni bir durum değil. Belediye başkanlarımız tutuklandı, belediyelerimize kayyım atandı. Bizler basit bir parti değiliz, örgütlü bir mücadeleden geliyoruz. Onların baskıları bizleri hiçbir zaman yıldırmayacak. Adayımızı, özgür basın emekçilerini, avukat arkadaşlarımızı tutuklayabilirler ama bizler her gün çoğalarak geliyoruz. Hiçbir zaman için on milyon seçmenli bir partiyi yıldıramayacaklar. Tek bir kişi dahi kalsak da mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu. 

Tek oyumuz gitmeyecek

Oyların kullanmasıyla beraber sandıkları da kendilerinin koruyacağını söyleyen Tülay, son olarak şunları ekledi: “Müşahitlerimizle birlikte sandıklarımızı koruyacağız. İktidara nasıl ki 11 kentte kaybettirip sandıklarımızı koruduysak, bu seferde sahip çıkacağız. Halkımızın bundan şüphesi olmasın. Tek bir oyumuzu iktidara vermeyeceğiz.”  MALATYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.