Savaşa karşı emek dayanışması

  • Amed’de 1 Mayıs’ta savaşa ve sömürüye karşı düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yapan DTK, TJA, DBP ve HDP ile sivil toplum örgütleri, “Savaşa karşı emek dayanışmasını büyütelim” diye seslendi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP Amed İl Örgütü ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, kentin Yenişehir ilçesinde bulunan İstasyon Meydanı’nda Pazar günü düzenlenecek 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantıda, “Faşizme, savaşa, sömürüye karşı 1 Mayıs’a” yazılı pankartı asıldı. 

Ortak toplantıda açıklamanın Kürtçesi DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Türkçesi DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz tarafından okundu. Türk igaş saldırılarına işaret eden Aydeniz, “Bu savaş devam ettikçe, daha çok ekonomik krizler, emek sömürüsü ve kadın katliamları yaşanacak. Bütün geleceğini bu savaşta görenler bilmelidirler ki bu savaşlar daha çok çöküşleri anlamına gelecek. Bu 1 Mayıs alanları, savaşa karşı barışın birlikte büyütüleceği alanlar olmalı” dedi. 

AKP-MHP iktidarının, tükenmekte olan siyasi ömrünü, şiddet, savaş ve kutuplaştırma politikası üzerinden uzatmaya çalıştığını, ancak kadınların 8 Mart’ta, Kürt halkının Newroz alanlarında bir kez daha sonuç vermeyeceğini gösterdiğini belirten Aydeniz, şöyle devam etti: “İçeride ve dışarda savaş siyaseti yürüten bu iktidar, ülkenin kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekerken işçilere ve emekçilere açlığı ve yoksulluğu dayatmaktadır. Emekten yana olan herkesi; Türkiye’nin ve Kürdistan’ın her yerinde dilimiz, kimliğimiz ve rengimizle talana ve emek sömürüsüne karşı alanlara çağırıyoruz. Savaş ve yıkıma karşı direnişi ve emek dayanışmasını büyütmek, emekçiler olarak halkların kardeşliğini ve işçilerin birliğini inşa etmek için 1 Mayıs’ta alanlardayız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.